snögubben

Pust å stånk och svett..Ungefär så kan väl de senaste dagarna sammanfattas. Dessutom en liiiiiiiiten längtan till fredag. När flitens lampa släcks vid arbetstidens slut då, då är det ledighet som gäller.
Fyra veckor av ledighet och frihet. Göra lite vad man vill utan att titta i almanacka och hålla koll på tider. Nåja, lite inplanerat finns allt, men det är ju bara trevligheter så, inget att klaga över.
Det känns bra att få vila tankarna lite, ladda upp med SOLenergi inför en höst som kommer vara lite mer än den vinter och vår som gått.
Näe, jag ska inte klaga, jag har numer inte en fysisk sysselsättning på dagarna, men en sak är säker, att även dagar fyllda av stillasittande, möten, planering, ordning och kontroll, medverkande, tidspassande, uppbokat, läsande samt att hålla sig uppdaterad är tröttande. MEN på ett helt annat sätt än när kroppen skriker efter ledighet.
Vi är alla, oavsett jobb, sysselsättning och uppdrag i stort behov av ledighet för att orka.

Ledig förresten. Snögubbar är också lediga på sommaren eller hur? Men vad gör dom på sommarn. Jag vet. Även dom jobbar vid ett löpande band, styrda av tider och i många fall av ensidiga arbetsuppgifter.
De flesta fabriker har idag fotoförbud för att inte deras ”fantastiska produkter” ska kopieras. Men en person fick tllfälle att fota i snögubbarnas fabrik härom dagen.
Det här är vad dom gör när vi tror att dom är lediga.
Tänk på det nästa gång DU köper en mjukglass…

SNGGUB~1

bilden är lånad från google

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.