ÄNTLIGEN en superhjälte !!!!!!

Så här i nobelpristagartider så fortsätter jag mitt skrivande om pristagare
Idag utbrister jag som Gert Fylking brukade göra ÄNTLIGEN!
Äntligen en ung människa som får Nobels fredspris, Fredspriset går till en ung människa med ambitioner och glöd.
MALALA..MALALA..den pakistanska flickan som blev skjuten av talibaner för att hon vågade/vågar stå upp för flickors rättigheter får priset. ÄNTLIGEN!
Såg nyss hennes tal inför EU parlamentet i fjol och jag säger då bara det..MALALA rockar fett.
Tänk om flickor/kvinnor ute i världen förstod att det finns annat att kämpa för än hårextensions, silikonbröst, anknäppar, putmunnar och perfekthet in i minsta detalj ( ja, ja även jag tycker att man i vissa lägen kan fixa till sig, inte det, men det får inte ta över vårt förnuft)
Tänk om flickor/kvinnor ute i världen kunde ha en del av denna MALALAs självförtroende, våga stå upp för sina åsikter, sina och andras rättigheter, våga framföra dessa och bli en förebild för andra.
Jag bara älskar henne. Hon har allt, hon är allt, hon äger….
Tänk att bli skjuten i huvudet för att man vill leva ett liv, rätten att leka, rätten att gå i skola, rätten att inte bli våldtagen, rätten att inte bli bortgift som barn, rätten till sitt eget liv..Tänk att överleva detta och inte bli skrämd till tystnad. Det är helt otroligt, det är magiskt, det är att vara superhjälte!

Det blev kontraster i tv rutan, först MALALA och sen plastikturisterna, Där en tjej några år äldre än Malala drog til Thailand för att 1. förstora brösten 2. göra en intimoperation i sin nedre region..Tänk om hon kunde bli smittad av att man duger som man är och att vi har större problem att lägga pengar, tid, energi och jävlar anamma på. Tänk om..

Nåväl vi har olika ramar att hålla oss inom,det är tydligt och jag dömer ingen, tycker bara det är synd att många fastnar i ett ideal som inte alltid är ”friskt”

Men som sagt ÄNTLIGEN ! fick en ung kvinna priset. En ung kvinna som står upp för barns främst flickors rättighet till sina liv, skolgång, kropp, åsikter och röst. ÄNTLIGEN!

Mitt eget äntligen har också skett, jag har njutit av fotvård…helt galet att det skulle ta 51 år..men nu är det gjort…äntligen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.