skitpapper

Gokväll!
Ska börja med att berätta om ett ”skitpapper” som höll på skrämma just..det ur mej.
Kom i godan ro körande på vägen hem mot wischan när plötsligt något långt vitt åbäcke kom fladdrandes ut på vägbanan. Tillsaken hör att jag just lämnat fikabordet hos en kär bekant som berättat att dom för ett tag sedan krockat med en älgåbäcke som hoppat upp från diket och in i sidan på bilen. Med det i färskt minne så trycktes bromspedalen ner. Min lilla pärla till bil saktade ner till knappt styrfart. Vad ser jag, ju en skithuspappersrulle som ligger i vägrenen och från kom en lång pappersbit dansandes upp på vägen. Skitpapper..du skrämde mej.

Så till en fundering kring hur det kraxas om dagens lagda regeringsbudget.
Märkligt att höra att de som tjänar över/kring 50 000 kr och mer i månaden nu vräker på i frågan om att dom ska ”tvingas” betala mer i skatt, dvs vara solidariska mot de som har mindre eller betydligt mindre i lön. Nä, nu håller dom på att gå under. Inte ett ljud kom från detta håll när sjuka, arbetslösa och pensionärer tvingades till högre skatt, lägre ersättning eller försäkrades ut och tvingades söka försörjningsstöd för att överleva.. Inte ett ljud mer än att folk var lata, lever på bidrag och så vidare.
Nej, jag drar inte alla er som tjänar så bra över en kam, men kammen jag drar är ganska bred.

Nu skriks det om att budgeten är farlig för landet och hotar jobben.
Joho, jag har en lång lista på vad som hotar jobben. Det är företag som väljer att flytta sin tillverkning från landet och i vårt fall länet. Detta för att det är ett sk strategist beslut, vad det nu innebär. Eller att man vill vinstmaximera. Det, det hotar jobben men det sägs det inget om.
Men höjd arbetsgivaravgift för unga det ska även det sänka landet och hota ungdomsjobben. En enkel fråga då? Nu när vi haft en sänkt arbetsgivaravgift i många år, varför har vi då skyhög ungdomsarbetslöshet…jag bara undrar?
Till sist måste jag undra om ex restauranger anställer unga för att dom behöver arbetskraft eller för att dom är billiga att anställa, och i och med det gärna går med en överbemanning. I såfall är den branchen unik, i den värld jag finns i går man med exakt bemanning men helst med för få…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.