krax krax

Måste bara kommentera att det jublas, önskas och hurras friskt från en del att SD m.fl. säkert kommer sänka Regeringens budget och önskar sig nyval.
Att Sossarna är värdelösa vi makten, att och att och att.
Det vore ju extremt märkligt om regeringen som nu haft makten sen 14 sept. redan skulle kunnat vrida om allt som alliansen hade 8 år på sig att förenkla (ur mitt perspektiv försämra) Men eftersom man inte hunnit dit är man värdelös enligt krax taxar och man verkar heller inte vilja att man ska lyckas.

När jag pratar om ”förenklingar” menar jag bland annat
Regelverket kring a-kassan som gjort att många står utanför, eftersom man inte längre berördes av a-kassa exempelvis studerande
På att ersättningen från a-kassan sänktes till nivåer där folk inte kunde klara ekonomin OM man inte var stadd i kassan innan.
På regelverk och tidsramar i sjukförsäkringen som gjort att folk som inte hunnit bli friska, eller fått sörja klart, utförsäkras och tvingas söka försörjningsstöd efter att de sålt det som fanns att sälja
På att arbetsmiljöverkets resurser dragits ner dramatiskt vilket gör att den instansen inte hinner följa upp arbetsmiljön på våra arbetsplatser. Vilket jag vågar påstå vi ser effekter av i olyckstal/dödsfall på arbetsplatser runt om i landet
På att man kan stapla visstidsanställningar på varandra och i och med detta inte får ta lån till lägenhet eller hus och det gäller inte bara ungdomar. Du kan vara bra långt upp i ålder men utan tillsvidareanställning. Du kanske rent utav är timanställd. Man kan inte heller teckna abonnemang för att köpa en telefon
På att FAS 3 infördes vilket lett till utnyttjande av en stor andel människor (jaja, någon kanske fått ett riktigt jobb pga. FAS 3 och det är ju bra iså fall)
På att man lyckats med konststycket att skapa en skyhög ungdomsarbetslöshet fast man säger att man skapat så många nya jobb. Det har säkert skapats både oseriösa och seriösa jobb för ungdomar, men likt ändå är arbetslösheten bland ungdomar skyhög
Listan kan göras lång på förenklingar som påverkar oss vanliga medborgare som står utan extra fallskärm i plånboken.
Nu har Regeringen bestämt sig för att i budgeten, som kraxarna hoppas faller, ändra på en rad av dessa punkter.
Slopad bortre gräns i sjukförsäkringen, höjd nivå på ersättningen från a-kassan, avveckla fas 3, införa en 90 dagars garanti för arbetslösa ungdomar mm.
Men det är tydligen inte bra. Tydligen önskar kraxarna att sjuka, arbetslösa, pensionärer fortsättningsvis ska halka efter..så länge man inte själv är drabbad för då är det annat ljud i skällan.

Det kraxas även över att Stefan Löfven gjort någon felsägning här i början av hans tid vid ”makten”
Men seriöst! Sa aldrig Reinfeldt och Borg, Bildt och Lööf fel under sina år. Ta bara hon Arkelsten , som helt öppet förvrängde Moderaternas historia..vad var det då.

Men Men,,,blir det omval och någon annan tar makten och tillvaron kärvar till sig för ”kraxarna” hoppas jag dom satt en kråka i halsen så kraxet hakar upp sig, och dom kraxar lika falsk som en tupp i målbrottet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.