vägtullar och obråkig..!

Ja, i dom stora städerna pratar man om vägtullar och trängselskatt. Men jag ska tala om att det finns här också, här uppe i norr och här nära mej.
VA? säger några nu, hur tänker hon nu.
Men det ska jag berätta. Flera gånger i veckan när jag är på väg från stan hem till landet wischan så måste jag dra mitt kontokort i en apparat och vips..så har pengar lämnat mitt konto och stannat i stan. Är det inte kattmat så är det apoteket, eller så måste kylskåpet eller varför inte garderoben fyllas på. Ibland är det en liten present eller en liten myssak som ska inhandlas. JA, jag måste helt enkelt ”lösa ut mej från stan” gång efter annan, så jag ser det som en vägtull och en trängselskatt eftersom det ofta är trångt inne i affärerna..Så är det för mej.

Nästa lilla episod utspelar sig just på en affär. Stod där i kön i eftermiddag för att betala en liten pryl till en adventskalender. Två expediter i kassan, en arbetar, en tar privat samtal i sin mobil. Innan jag är klar hinner hon prata klart och säger sedan till sin kollega.
”- dom ringer och vill ha med mej i facket!!!”
Men, det är ju helt onödigt, för jag är ju obråkig med min chef…

Hupp, tänker jag. OBRÅKIG! , inte är det väl bara bråkstakar som är med i facket?
Vad gör hon om chefen helt plötsligt blir ”bråkig med sina anställda”..
Anledningen till att vara med i facket är väl annat än att kunna bråka med chefen. Vem vinner på det?
Hon hade/har uppenbarligen noll koll på vad FACKET gör och står för
Undrar om hon vet att det är tack vare facket man har kollektivavtal, en avtalsenlig lön, hyfsade/bra arbetsmiljö, skiftformsersättning, insättning till pension, rätt till semester, försäkringar som täcker mer än chefens goda vilja. Att man har ob ersättning när man som hon jobbar i butik. Att man kan få hjälp och stöd om man blir felaktigt behandlad av chefen eller arbetskamrater, att arbetstider reglerar osv.
Näe, jag borde inte bara betalat och gått därifrån. Jag borde tagit ett prat med denna ”OBRÅKIGA ANSTÄLLDA” och förklarat.
En annan kommentar som hon hade medans hon pratade i telefon var att hon hade minsann haft anställda under sig och visste nog vad det innebar att vara med i facket.??!?!
Ja tyvärr kära kassörska, jag tror inte riktigt att du har det och det var synd att dom i telefon gav upp så lätt och att jag hade hemlänktan och var kissnödig..=)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.