spänn fast säkerhetsbältet

35 000 människor ”dabbas” av flygförseningar och inställda flyg eftersom piloter som flyger för Norvegian strejkar för schyssta anställningsvillkor.
Det handlar inte om löner , inte om arbetstider, utan om anställningsvillkoren. Man vill helt enkelt vara anställd hos det bolag som man flyger planet åt, Man vill inte vara annställd åt bolag B som sedan hyr ut till bolag A
I min värld är det inget konstigt.
Piloternas fackföbund kämpar och värnar om kollektivavtalen, vill inte se sina medlemmar ställas mot varandra som ”egna” företagare och som riskerar pressa sitt eget pris för att få flyga mellan hit och dit.
Man värnar om sina medlemmars trygghet och stabilitet, vilket ger en säkerhet för oss som spänner fast säkerhetbältet när kapten tänt lampan.

Arbetsgivaren säger sig inte förstå varför man strejkar eftersom piloterna i alla fall skulle vara anställda bolagets dotterbolag och fortsättningsvis ha kollektivavtal.
Arbetsgivaren säger även att när man är konkurrensutsatt MÅSTE man skära i kostnaderna. Men vad är då kostnaderna i detta fall.
Visserligen slipper inhyrande bolag sociala avgifter mm, men jag skulle tro att man även ser bortom det och ser lönekostnaden som den stora boven och det är där man vill kapa kosten. Det vill säga att man hyr in den billigaste piloten för att kapa kostnaden för lön.
Det brukar ju vara så.
JA, det drabbar resenärer, men hellre en pilot som är glad och nöjd med sitt jobb, än en som jobbar under sämre villkor och som gör allt för att få jobb. För vem vill höra i högtalarna att nödutgånarna ska öppnas och flytvästen under din stol ska på ..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.