Personlig integritet

Många människor är emot att kameror sätts upp ute i samhället, i det offentliga rummet. Vill skydda sin integritet, oroliga att någon ska hålla koll eller utnyttja deras jag.

På många sidor på ”nätet” ska kommer det upp en text att man (vem det nu är) värnar om vår säkerhet och man ska godkänna genom att trycka ja.

För att inte tala om skärpningen av personuppgiftslagen, numera GDPR. Där vi till allt och alla var/är tvungna att verifiera att vi är vi.

Menar verkligen inte att detta är fel men börjar undra. Undra över hur det samtidigt som vi ska värna om vårt eget jag så till den milda grad att vi ibland kan försvinna. Samtidigt med detta är det fullt möjligt att skriva sig på en annan människas adress utan att det behöver verifieras av de som redan bor där. Ingen underskrift, ingen bekräftelse alls verkar behövas. Detta kan ske planerat eller genom stavfel…
Dessutom är det inte straffbart Det strider mot lagen att skriva sig på någon annans adress, vilket kan resultera i att man får ett föreläggande med vite från Skatteverket. Men det är inte brottsligt i brottsbalkens mening.

Näst intill omöjligt att få bort en osynlig inneboende är det också. Man ska kontakta skatteverket som då startar en utredning. Dom kan sedan ändra den felaktiga adressen, när de har letat reda på den osynliga människans riktiga adress. Men detta kan ta flera månader och om man gjort det avsiktligt och med ett syfte som kanske inte klarar dagens ljus, ja då har Du en osynlig ande i ditt hus. En som gör allt för att hålla sig borta och som skatteverket kan få söka i evigheter.
Sjukt
Det måste ju ändras så att den/de som äger boendet bekräftar att en helt utomstående ska ha samma adress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.