Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Ideologi, INTE person!

Inför valet, ni som eventuellt är osäkra, glöm inte att det är ideologi vi nu väljer. Högern vill gärna få er att glömma det och istället fokusera på personen som är/blir statsminister. Detta är förstås deras enda chans att vinna valet, att vi glömmer att det handlar om ett val mellan solidaritet=vänster och hejdlös egoism=högern. Glöm aldrig valets kärna. Bortse från högerns försök att vilseleda bort från ideologin.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer

  1. Uffe N

    Du kan inte seriöst tycka att Mona Sahlin skulle bli en bra statsminister?? Jag vet att hon inte har fått visa vad hon går för på den posten, men det hon visat hittills gör mig mycket tveksam. Jag tycker en statsminister måste kunna sätta ner foten, och visa fasthet i en del lägen. Och på den punkten visade MS vad hon går för när hon tvingades släppa in V i sin koalition, trots att hon dagar tidigare sagt att det inte skulle hända…

  2. Johan Karlsson

    Visst handlar det om ideologi, det har du rätt i. Tyvärr är många så förblindade av årtionden av socialistiska lögner att de inte förmår att se saker på ett objektivt sätt. Fråga gärna dina vänner om de tycker politik är intressant. Jag lovar dig att de flesta som säger sig inte bry sig röstar vänster.

  3. Conny Forsström

    Svar till Johan Karlsson (2010-07-19 22:37)
    Bra att du håller med om att det är ideologi vi väljer och inte person. Jag skulle hoppas att fler inom högern insåg det och angrep ideologin istället för Mona Sahlin. Men högern vet att på ideologi enbart kan den inte vinna ett val. Därav den ytterst organiserade smutskastningen av Sahlin. Nå, det vi inom vänstern är stora vinnare inom (Sahlin är en utmärkt politiker även om högern försöker banka i folk annat), det är den ideologiska grenen och det är den viktiga. Låt oss hoppas att fler inser att vi väljer ideologi, för då vinner vi!

  4. Uffe N

    Tyvärr har vi ett enkelt valsystem i Sverige, där vi inte kan välja statsminister oberoende av ideologi. Det betyder att om man gillar ett partis politik men inte tror att partiledaren blir bra som statsminister så har man ett svårt val.
    Tänk på Persson: när han var ny på posten som statsminister tyckte jag inte han var bra, troligen pga för liten erfarenhet. När han suttit på posten några år var han faktiskt bra, även om jag inte gillade politiken han företrädde. Men de sista åren han satt där var han inte bra igen, denna gång för att han kändes trött, som om han ville göra något nytt.

  5. Mr Z

    ”Sahlin är en utmärkt politiker även om högern försöker banka i folk annat” Jag undrar vilka du Conny anser vara Sahlins 3 främsta bedrifter under sin tid som politiker?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.