Fastan blir faktiskt en avkoppling

Självplågeri, tycker många, men faktum är att man kan göra fastan till en intressant och behaglig period.

Man inser hur mycket tid det går åt till att handla, koka och äta mat. Tiden att värma drycker blir minimal i jämförelsen och det betyder att man plötsligt har en massa bonustid, som man kan ägna till att läsa,  sova eller bara sitta och meditera.

Kroppen går in i ett stilla lugn. Man sover  bättre, eftersom hela matsmältningsapparaten stannar av och slipper jobba dygnet runt. Man kanske blir aningen tröttare, men man blir också piggare. Och man blir skärpt och beslutsam.

Många stora beslut i världen har föregåtts av fasta. Jesus fastade 40 dagar i öknen innan han visste vad han ville göra. För oss kanske det räcker med tio dagar.

 

5 kommentarer

  1. Tom Juslin

    Man får precis samma mättnadskänsla av att dricka som av att äta. Du måste kanske dricka lite oftare, men samtidigt går kroppen ner på lågvarv och du får ett behagligare flyt och inte lika häftiga blodsockerfall och hunger.

  2. Björn

    Krisse, varför ska fasta gå ut på hur mycket vikt man minskar? När fastan uppfanns så var nog inte viktminskningen det intressanta i sammanhanget 🙂

  3. Tom Juslin

    Krisse och Björn, även om jag inte är överviktig är det ju en trevlig effekt av fastan att man går ner några kilon. men det beror också på att man får en nystart och blir mera medveten om vad man stoppar i sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.