Fy f_n för ljum tomatjuice

Sjätte fastedagen och det känns hur bra som helst. Fortfarande förvånad att det går att sova hur länge som helst.

Glömde naturligtvis att skiva potatisen för potatisvattnet och drack tomatjuice till frukost. Fy f_n! Jag kräks åt ljum tomatjuice, värsta drycken just nu. Går inte att få den att smaka bättre ens med tabiscodroppar eller basilika. Det blir inget mer av den sorten!

Bäst just nu tycker jag grönsaksjuicen av sju grönsakssorter är. Den smakar fräsch även med varmvatten. Helst skulle jag naturligtvis hålla mig enbart till fruktjuicerna, men juicerna av rotfrukter och grönsaker är viktiga, de är mer basiska än fruktjuicerna och tillför bland annat kalcium som kroppen behöver.

Så därför får man försöka klämma in  rot/grönsaksjuice till frukost och lunch, även om den inte är så god. Men ingen tomatjuice i fortsättningen.

9 kommentarer

  1. Erik Edlund / MatFrisk Blogg

    Varför inte äta tomaterna direkt? Då tillfredsställer du även en del av tuggbehovet.

    Apropå surt/basiskt så kan du läsa lite mer om detta via länken under mitt namn. Det krävs att man äter/dricker sådant som bränner sönder matstrupen för att det skall göra någon som helst praktisk skillnad på magsyran.

  2. carina

    För mig är det fortfarande grönsaksbuljongen som är värst. Helt sjukt dåligt speciellt i den mängden. Jag pressar mina juicer själv så jag får ju stor variation. Nu när jag börjat jobba har jag färdig grönsaksjuice och det är helt Ok men nog är det skillnad på att köra juicerna själv. Tips köp en råsaftcentrifug. Den har man nytta av även om du inte fastar.

  3. Fredde

    Imorgon drar jag och sambon igång med juicerna. Dock undrar jag hur viktigt det är med varmt vatten när man ska blanda ut. Går det även bra med rumstempererat? Eller måste man koka?

    Är även nyfiken på vad det är för juice du skriver om ovan? Den med sju olika grönsakssorter. Låter smarrigt.

    Tack för en inspirerande blogg. /Fredde

  4. Tom Juslin

    Hej Carina!
    Håller med om att buljongen inte är nån höjdare, men experimentera med olika kryddor så kanske du kan piffa upp den. Jag körde några pressade vitlöksklyftor i kväll och den blev betydligt häftigare.
    Jag har kört råsaftscentrifug tidigare, men nu pressar jag mest. Det blir en helt annan grej med egna juicer!
    Lycka till!

  5. Tom Juslin

    Hej Fredde
    Härligt att ni är igång! Ganska kul dessutom när man är två som kan peppa varandra och dela erfarenheterna. Att man gör juicerna ljumma är dels för att det ska bli skonsammare för magen men också för att kroppen lättare kan ta upp näringen ur safterna då.
    Grönsaksjuicen jag skrev om hör till Granini-serien som brukar finnas i de flesta större mataffärer.
    Lycka till!

  6. Smulan

    Hmm..jag tycker väl inte heller juicerna är nån höjdare direkt men det går att komma över det genom att inte fixera sig så mycket vid det man äter. Jag äter mina juicer i lugnt tempo med sked och eftersom det är lite tråkigt och inte särskilt gott så läser jag tidningen eller löser korsord. Det får mig glömma det jag äter och vips så är allt uppätet och magen fylld av vätska. Funkar bra med avledning.:-)

  7. Jojje

    Tomatjuicen är för mig en räddning,en räddning från den onde själv i form av morotsjuice.Vem kommer på att göra nåt så vedervärdigt,nåt annat man kan dricka som ger det morotsjuicen ger?Annars tycker jag det mesta är rätt ok.Man lär sig uppskatta enskilda smaker på ett annat sätt.6:e dagen avklarad snart.Har för övrigt gått ner över 5 kg.Tack Tom

  8. Tom Juslin

    Hej Jojje
    Smaken är väldigt olika, morotsjuicen går bättre för mig.
    Fantastiskt att det gått så bra för dig och du kommit så långt som till sjätte dagen. Nu är det bara en tråkig raksträcka kvar. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.