Jag känner mig så lätt

Började fredagskvällen med en löprunda på 6 km och blev förvånad – och glad – över hur bra det gick och hur lätt jag kände mig.  Dessutom perfekt temperatur med ett par minusgrader och på det en varm bastu.

Löpningen gjorde mig så upprymd att det inte gjorde något att de andra i familjen frossade i tacos, medan jag själv tog mig an två stora tallrikar grönsaksbuljong.

Trevlig helg!

4 kommentarer

  1. John

    Beundransvärt Tom.

    Men hur fungerar det egentligen med träning osv när man fastar? Du får ju inte i dig något protein och ligger ständigt på minus i energi. Bryts inte musklerna ner då hellre än att byggas upp?
    Måste ta längre tid att återhämta sig efter, säg, ett löppass i alla fall.

    Kör hårt.

  2. Smulan

    Förstår vad du menar. Jag har hela tiden tränat både löpning och tyngdlyftning, även innebandy utan att det visat nåt negativt. Tappar man nåt så är det marginellt och går fort ta tillbaka efter fastan.:-)

    Beror kanske lite på i vilket fysiskt skick man var innan också. Även den mentala biten spelar en viss roll och där har jag mitt förflutna idrottsliv att tacka.

  3. carina

    Dag nio med ren fasta. Går bara bra men i går kväll tyckte jag lite synd om mig själv när övriga familjen åt sushi. Men det kanske är en ok middag lite senare i upptrappningen. Har bara varit positivt än så länge. Kommer säkert att göra om det nästa år.

  4. Tom Juslin

    Hej John!
    Jag tycker personligen att det funkar bra att träna samtidigt och har samma erfarenhet som Smulan, nämligen att det inte kännts negativt på något sätt. Jag tror inte man bygger några muskelmassor under fastan, men jag tror att man kan bibehålla de man har.

    Smulan, jag tror också att man har till godo en del från sitt idottsliv under fastan, både fysiskt och mentalt.

    Carina, härligt kämpat! Du kan njuta dubbelt upp när kampen är över! Kul att det varit så positivt att du vill göra om det ett annat år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.