Så här startar du

Det viktigaste är att du ställer in dig psykiskt på att göra det. Inställningen är att du ska klara av det och visa alla andra att du kan det!

Det gäller ju också att det funkar med ditt jobb/fritid och familj. Att jag tog som tradition att fasta strax efter trettondagen – med undantag för i fjol – beror på att det är ganska händelsefattigt just då. Du blir inte bortbjuden på kalas eller fester, eftersom alla fått nog av umgängen över jul-nyår.

Börja trappa ner på matmängden redan nån dag före. Slussa över kroppen till lite hälsosammare mat med mindre kött och mera grönt.

Du kan redan nu samla på dig lite drycker. Jag köpte i dag två Biotta rotfruktsjuicer på hälsokostaffär, morotsjuice och krödbetsjuice. Det är bra att variera med både frukt- och rotfruktsjuicer. Tänk på att de ska vara helt sockerfria och så naturnära som möjligt. Ibland är det svårt att hitta rena fruktjuicer och jag brukar fuska ibland och köpa en del som är gjorda från koncentrat. Brämhults juicer, som finns i de flesta affärer, är mina favoriter, även om de kostar lite mera än en vanligt juice.  Men tänk att de ersätter kostnader för frukost, lunch och middag varje dag!

Gör klart för omgivningen: familj, vänner och arbetskamrater att du ska, vill och kan göra det här och att det är bra för dig. Det är många som, av ren frustration över att de inte klarar det själv, vill försöka få dig på fall eller att tveka!! Det utsätts jag inte längre för, eftersom alla sett hur bra jag mår och vilket lyft det blir varje år!

Lycka till!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.