Töm systemet!

Fasta innebär ju storstädning av kroppen. Man får bort gamla avlagringar som finns i kroppen, samtidigt som cellerna får en välbehövlig paus och en möjlighet att rekonstruerade trasiga delar.

Som ett första led i reningen rensar man hela systemet med ett laxerande medel. Det kan vara ett laxerande te, ett hälsomedel från en hälsokostaffär eller Glaubersalt. Jag brukar köra med det sista. Förr fanns Glaubersalt på apoteken, men nu måste man beställa det på en hälsoaffär. Det kan ta nån dag.

Jag bunkrade upp med ett lager när jag var i Finland. där det fortfarande ingår i apotekens sortiment.

I mitt schema står det att man tar det kvällen innan, men jag väljer numera att ta det laxerande medlet på morgonen Det sätter alltså fart på magfunktionerna. Det är ibland osäkert på hur – och när – det slår till och jag vill inte få nattsömnen förstörd med att springa på toa. Det är individuellt hur man gör. En arbetskamrat som följer mitt schema brukar ta ledigt på på förmiddagen från jobbet för att fixa det, men det kan ju inte alla göra.

Att börja med tom buk ger en bra känsla!

2 kommentarer

  1. Hanna

    Hej! Blev sugen på att prova denna fasta, men funderar på hur hälsoeffekterna ser ut om man kortar ner den till en vecka? Är det betydande skillnader med en gentemot två veckors fasta?

    • Tom Juslin (inläggsförfattare)

      Det behövs ett visst antal dagar för att få den renande effekten, minst fyra rena fastedagar. När kroppen inte tillförs föda börjar den förbränna egna depåer och det kan vara först i andra veckan som de stora vinsterna görs. I andra fasteveckan händer mer än man tror i kroppen. Man tycker det känns som att det bara rullar på, men kroppen jobbar febrilt och minskar inte bara fettdepåerna, utan också proteiner i kapillärväggar och bindväv.
      Sedan är det ju så att första veckan är tuffast, andra veckan brukar rulla på ganska lätt av farten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.