Äntligen gör jag min egen saft

Jag har testat det för många år sedan, men tyckte att det var lite krångligt. Då lånade jag en av en bekant.Men i år bestämde jag mig för att köpa en råsaftscentrifug. Inte för att det var årets julklapp, utan för att hitta lite variation i mina fastor.

Den jag köpte gick på en tusenlapp, och ja, det är mycket pengar men om man tänker på att det är en investering för hälsan kan det ändå vara värt det. Det är ju en apparat som kan användas året om av alla i familjen.

Till lunch pressade jag äpplen och det är otroligt vad mycket saft det kommer ur några äppel. Sedan körde jag också lite morötter och blev lika förvånad. Jag vill inte påstå att saften smakade bättre än den köpta, men det kändes i alla fall fräschare med produkter som man vet inte innehåller några tillsatsämnen.

Till middag blev det grönsaksbuljongen som vanligt + apelsinjuice och örtte.

2 kommentarer

  1. Tor

    Hejsan Tom!

    Fasta gör ju du för din hälsas skull men jag undrar om det finns några undersökningar gjorda som verkligen påvisar fastans positiva hälsoeffekter och vilka är då dessa hälsoeffekter?

    MVH: Tor

  2. Tom Juslin (inläggsförfattare)

    Hej Tor.
    Folk i alla tider har haft kunskap om fastans positiva effekter för hälsan, men det var efter Vetenskapens världs program om de amerikanska studierna som fastandet tog fart, framför allt 2:5-dieten, som ju inte är någon riktig fasta, utan som man kallar ”faste-diet”.
    http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/fasta-dig-frisk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.