Dag 2: Som en vanlig morgon

Jag hade väntat mig att vakna med lite hunger eller huvudvärk, men inget av dem infinner sig. Najs. Vågen visar exakt ett kilo minus efter första dygnet.

Faktum är att jag sover bättre när jag fastar. Det beror på att hela kroppen direkt kan gå in i viloläge, framför allt magfunktionerna. Det finns inga sena mackor att jobba med 🙂

Det är kanske inte så dumt att inleda fastan samtidigt som jag gick in i fyra dagars kvällsjobb. Jag kan ta det väldigt lugnt på morgonen. På kvällen har man också annat att tänka på än mat. När jag gjorde sista polisringningen för att kolla om det händer något får jag motfrågan ”Hur går det med fastan?”. Det visade sig att vakthavande befäl André hade hängt på mitt fasteschema för två år sedan och hade enbart goda erfarenheter av det. Vi var eniga om att det till mestadels handlar om en viljestyrka. Att bestämma sig för att göra det.

Nu jobbar André nattpass och tyckte att det var svårare att fasta, speciellt då man kommer hem på morgonen och inte får käka. Själv slutade jag vid midnatt och drack ett glas ljummen juice och lite örtte. Jag kan rekommendera örtteer som Kvällsro eller kamomillte. De lugnar magen på ett behagligt sätt, även när man inte fastar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.