Dag 3: Viktras

Blev lite förvånad när jag klev på vågen i morse. När jag började fasta i måndags visade den 82,4, i går 81,4 och i morse 79,9. Det betyder 2,5 kg viktminskning på två dagar. Det är bara att dra åt bältet ett snäpp till och se glad ut.

Andra dagen brukar vara värst och ofta med huvudvärk. Jag hade inledande känningar av huvudvärk i början på kvällen men drack en liter vatten för att öka vätskebalansen och direkt släppte huvudvärken. Huvudvärk är ofta ett tecken på att kroppen inte fått tillräckligt med vätska.

Jag tror jag dricker minst fem liter om dagen. Är det inte juicer och te så öser jag på med vatten, helst lite ljummet, det skonar kroppen mer. Man kan inte dricka för mycket. Enda negativa effekten kan vara att man får springa väldigt ofta på toa. Jag har sagt nån gång att jag skulle vara tveksam till att fasta på arbetstid om jag satt som kranförare i en 25 meter hög kran eller chaufför i långfärdsbuss.

För något år sedan fick jag ett mejl av en tjej som följt mitt fasteschema och fått problem med att urinblåsan utvidgats så mycket att den blivit skadad. Det är inte alls bra, men känner man att ”måttet är rågat” bör man naturligtvis på toa.

Nu ska jag ta en långpromenad i ”pissvädret” här i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.