”Onda axeln blev bra”

Jag har genom åren förvånats över hur kroppen läkt vid fastan. Vid fjolårets fasta skrev jag om en ond axel efter en sträckning som plötsligt blev bättre. I somras fick jag följande meddelande från Carina:

”Hej Tom,
För över 10 år sedan bröt jag nyckelbenet och slog av ett muskelfästet vid skulderbladet, sedan dess har jag dragits med smärta som går upp i axeln. Jag sover på sidan med ena armen under kudden och på senare tid (år) har jag vaknat av att axeln dommnar och värker.
Jag läste igenom din blogg och när jag kom till dag 6 slog det mig ”Jag har ju också ont i min axel” tänk om det kan bli bättre.
Jag kan förstå att detta låter som osanning men natten till dag 6 på min fasta var det onda borta, nu är jag på dag 9 och axeln känns riktigt bra.
Vet du om det är någon speciell läkningstid för kroppen på 6 dagar?
Jag är så fantastiskt glad över min fasteperiod, jag mår jättebra!
Hälsningar Carina”

Oj, vad glad jag blir! Under en fasta inträffar olika saker. En del förändringar kan man förutspå genom kroppens anpassningar. Andra saker överraskar. När ämnesomsättningen förändras ändras också cellernas agerande. En del sker kanske just vid dag sex. Det kan vara gamla avlagringar som löses upp och försvinner.

En amerikansk dokumentär på TV i fjol kunde visa hur kroppen och cellerna under en fasta får tid att reparera skador och brister. Till och med sjukdomar kunde försvinna, Det måste redan våra förfäder ha upptäckt, eftersom fastan är en viktig del av folkmedicinen förr i tiden.

Jag är glad över Carinas brev och att fastan gick så bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.