Dag 3: Dagens värsta – alltid

Tredje dagen har gått alldeles utmärkt. Hade början till huvudvärk på eftermiddagen och skyndade mig att ta två glas juice. En fem kilometers promenad tidigare på dagen gjorde kanske att det behövdes lite mera vätska.

Inga hungerskänslor, men började känna av behovet att tugga. Det är ett behov som brukar dyka upp under fastan. Ibland har jag löst det genom att tugga russin och spotta ut dem.

Det dagliga eldprovet är grönsaksbuljongen. Jag kommer aldrig att bli vän med den. Samma erfarenhet delar jag med andra som jag känner som börjat fasta. Men den saltlösa buljongen är viktig. Den innehåller en mängd mineralämnen som kroppen behöver och som inte finns i juicerna. Därför biter jag ihop och får i mig två skålar med buljong. Belöningen efteråt blir någon god juice. I dag blev det blåbärsjuice och efter det örtte gjord på pepparmynta.

2 kommentarer

  1. Christina

    Om du inte gillar buljongen som den är varför blandar du inte ut någon grönsaksjuice med den så det blir som en lätt soppa?

    • Tom Juslin (inläggsförfattare)

      Nej, det har jag inte gjort. Jag vill inte att konsistensen ska bli för tjock. Däremot har jag experimenterat med en del kryddor, bland annat vitlökspulver och basilika. Det har gjort den något mera överkomlig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.