Frossa inte på nyår!

Det är bra att redan dagarna före fastan börja minska matintaget. Frossa inte på nyårsafton utan välj något enklare, men gott, att fira in det nya året med.

Det kan till exempel vara soppa, sallad eller fisk i stället för blodiga biffar eller tunga oxfiléer. Då blir steget lättare efter nyår att gå över till noll mat.

Jag tror det är ett dåligt steg att försöka vräka i sig så mycket som möjligt ”eftersom jag ska vara två veckor utan mat efter nyår”. Den rätta metoden är att trappa ner försiktigt. Då blir chocken inte så stor när du väl kommer till fastan.

I ungdomligt oförstånd, då jag rökte (redan det väldigt oförståndigt), hade en tjejkompis och jag beslutat oss för att sluta röka. För att få ”riktigt nog” satte vi oss och kedjerökte upp en hel ask en kväll. Vi mådde pest, men jag tror jag aldrig har varit så i behov av att röka som morgonen därefter. Nikotinbehovet hade blivit enormt. Behöver jag säga att vår ambition misslyckades. Sedan lyckades jag bli fri cigaretterna med bättre metoder.

Jag tror det är lite likadant med ätandet. Det blir smidigast att mildra övergången. Varför inte en god laxsoppa till en skvätt mousserande vin som nyårsfirande?

Det är också bra att trappa ner på kaffedrickandet, eftersom det är helt uteslutet vid fastan. Testa att bara köra nån kopp per dag i nyår för att sedan minska bort det helt när fastan börjar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.