Dag 9: Kaffet saknar jag minst

I dag stack jag ut på ett jobb. Första den som skulle intervjuas frågade var naturligtvis: vill du ha en kaffe?

Nej tack, så klart. Det var ingen uppoffring heller. Kaffet är faktiskt det som jag saknar minst under fastan. Morgonkaffet brukar vara en nödvändighet, men inte ens på morgnarna känner jag något större kaffesug.

När jag fortfarande var på min arbetsåplats var det ett ständigt kaffedrickande, men det berodde till stor del på att det hade en väldigt social funktion. Man satte sig ner för att umgås en stund över en kopp kaffe, en stund av återhämtning och att göra sig fri från skrivbordet och skärmen.

Nu när jag är frilans och jobbar hemifrån har jag inte samma behov av rekreationspauser. Jag kan gå ifrån när jag vill, men inte för att ta en kaffetår. Det blir i stället kanske en macka eller frukt.

Därför går det lätt att till och med lämna bort morgonkaffet när jag fastar utan att jag känner nån större abstinens.

Annars samma rutiner i dag igen: på morgonen morotsjuice och apelsinjuice, till lunch tomatjuice och päronjuice (egengjord), på eftermiddagen äppeljuice och örtte och i kväll till middag blir det buljong, citronjuice och blåbärsjuice.

Man börjar tappa räkningen på antalet dagar nu. Nio ja.

4 kommentarer

  1. Ann-Sofie Granbäck

    Hur länge ska vi hålla på. Jag har inte haft svårt att fasta, men längtar efter mat ????
    Å på nya jobbet där det serveras en enorm grönsaksbuffe både kall o varm. Längtar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.