Grattis Folkpartiet!

Som ni sett så har Folkpartiet som 3:dje aktör i regeringen nu också reagerat på den s k ”sista länken”.
 
Kristdemokraterna har varje år sedan den togs bort motionerat och verkat för att vi måste få upp denna fråga till diskussion igen. Centern har tidigare anslutit sig till samma åsikt som Kristdemokraterna och nu har alltså även Folkpartiets styrelse sagt sitt och i o med detta är 3 av fyra partier i regeringen överens om att något måste göras åt frågan.
 
”Sista länken” handlar om att man som anhörig men boende i annat land kan få tillbringa sin sista tid med sina anhöriga här i Sverige. T ex fallet med Ganna som är 91 år och dement som enligt Migrationsverket ska skickas tillbaka.
 
Vi ska komma ihåg att det var Socialdemokraterna som tog bort denna möjlighet för ett antal år sedan. Nu när man sitter i opposition så anklagar man regeringen för att det är en inhuman inställning. Jag delar den åsikten. Men varför först plocka bort det och sen kritisera att den inte finns kvar. Ytterligare ett bevis på Socialdemokraternas inkonsekvens.
 
För närvarande har man något som kallas ”särskilt ömmande skäl” Men det räcker inte till enligt vårt sätt att se det. Och det ser vi ju tydligt om vi ska skicka hem Ganna. Och till den slutsatsen har vi nu kommit 3 partier i regeringen.
 
Så nu hänger det bara på vad Moderaterna också tycker. Billström har hittills visat sig kallhamrad i denna fråga. Så det kommer nog bli en tuff förhandling för Hägglund, Lööf, och Björklund att övertyga Fredrik Reinfeldt i saken.
 
Spännande att se om 3 mot 1 är en match som ger resultat.

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-02-27 09:02)
    ”sista länken” handlar bl a om att man som anhörig men boende i annat land kan få tillbringa sin sista tid med sina anhöriga här i Sverige.
    T ex fallet med Ganna som är 91 år och dement som enligt Migrationsverket ska skickas tillbaka. Vi ska komma ihåg att det var Socialdemokraterna som tog bort denna möjlighet för ett antal år sedan. Nu när man sitter i opposition så anklagar man regeringen för att det är en inhuman inställning.
    För närvarande har man något som kallas ”särskilt ömmande skäl” Men det räcker inte till enligt vårt sätt att se det. Och det ser vi ju tydligt om vi ska skicka hem Ganna.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-02-27 10:18)
    Jag hoppas även M ser det orimliga i detta. Och att man tar upp frågan för omprövning i regeringen. Finns ju annars risk att Riksdagen kan köra över regeringen i så fall om oppositionen går samman med delar av regeringspartierna.
    Ja SD är naturlitvis inte en anhängare av att ändra nåt i denna fråga. Men det är på tiden att Sverige visar sig human på flera sätt. Och ett sådant kan vara att visa att SD inte ska få sin vilja igenom i frågor som rör invandringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.