Så märkligt det kan bli…

Vårt kommunalråd är ledigt och då börjar han fundera. Men han får nog säga som Nalle Puh: – Jag har lite otur när jag tänker.

För när han börjar tänka så kommer hans tanke som vanligt till hur illa vårt land är skött och hur dåligt det går för Sverige. Samma kommunalråd har frågat mig om det är en bra ambassadör för Vännäs som citerat att Vännäs ekonomi är dålig. Och det är ju faktiskt tyvärr ett faktum.

På samma sätt får jag nog säga till Johan Söderling när det gäller att vara ambassadör för Sverige. Och dessutom har han fel i sina slutsatser. Viss ödmjukhet kan dock skönjas när han säger att allt inte är den nuvarande regeringens fel. Vet inte om han då menar vädret. Det hedrar Johan att han kan inse att socialdemokraterna har bidragit till sådant som inte riktigt är så bra. 

Medan Johan förfasar sig över det som hänt sedan 2006 så sitter jag ganska nöjd här på min kammare och funderar på samma sak. Han förfasas och jag är nöjd. Så märkligt det kan bli.

Johan förfasas över att vår nuvarande finansminister åker till Bryssel och flera av länderna är avundsjuka på Sverige och på Sveriges ekonomi. För övrigt så är det många ministrar som säger samma sak när man är i Bryssel. Nu senast sa Maria Larsson samma sak när hon besökte oss i Västerbotten för ett par veckor sedan.

Sedan förfasas vårt kommunalråd över de förbättringar inom äldreomsorgens område som skett de senaste åren. Samtidigt ställs tuffare krav på oss i kommunerna. Men för de som behöver vård har det blivit bättre.

Han förfasas också över att vi sänkt skatten för pensionärerna med många miljarder, något som regeringen Persson inte ens funderade på.

Sen drar Johan som ett mantra upp att det enda borgarna gör är att skicka vinster ur välfärden till skatteparadisen. Då vet han inte att regeringen har vidtagit många åtgärder för att just stävja orimliga vinstuttag som räntesnurror etc. Att företag får göra vinst som gör rullstolen men inte den som styr rullstolen tycker tydligen Johan Söderling är helt OK. Dessutom är det oftast kvinnliga medarbetare och företagare som enligt mitt förmenande borde ha samma möjlighet som männen att driva företag och utveckla sitt företag.

Johan nämner i sin blogg att Sverige varit i en lågkonjunktur. Men han ser inte att vi är det land som klarat oss bäst ur denna lågkonjunktur. Annars skulle inte Europas ministrar vara avundsjuka på sina svenska kollegor.  

Det är nog mer på sin plats att Johan Söderling som kommunalråd för bolaget Vännäs ser över sin egen ekonomi som vi nu håller på att hjälpas åt att stabilisera, istället för att fara över hela stycket och skylla på regeringen.

Johan slutar sin blogg med varför. Jag vill avsluta bloggen med tack vare.

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. lf

    Ja,man kan förfasas över det socialdemokraterna ställt till med.
    Jag vet inte om du vet vår historia.Du kan raljera om kommunalrådet i Vännäs.Du sitter på ett jobb som är ytterst tveksamt om ni har kvar er riksdagsplats efter nästa val.Men du sitter nöjd.
    Har du aldrig tagit del av de problem som uppkommit inom vården sen riskkaptalister tagit över.Har du aldrig sett hur skolan försämras i allt snabbare takt.
    Det är socialdemokraterna som byggt upp Sverige.och det är detta Sverige som ni håller på att rasera.Smetana har nog aldrig varit i verkligheten även om han säger att han har gått livets hårda skola.Du kan väl utveckla!

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till lf (2013-03-31 22:06)
    Jo jag kan intyga dej att jag varit i verkligheten och kallar mig också verklighetens folk. Har man haft politiskt intresse och engagemang sedan 20 års åldern så har det hunnit bli 30 år. Så några budgetar har jag följt från de olika regeringarna etc. Sedan har jag i mitt jobb utbildad i de olika politiska ideologierna så jag känner väl till vad Socialdemokraterna står för och har genomfört. Att skolan försämrats har flera orsaker. För enkelt att säga att det enbart beror på privatisering. Varför har annars de privata skolorna ofta bättre resultat? Som du förstår så menar jag att vi utvecklar landet dagligen i rätt riktning. Sen finns det utmaningar att ta tag i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.