Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Veckoslut, hemresor och krycka

Hemvändarveckan fick ju ett alldeles fantastiskt slut med en välbesökt marknad i två dagar med strålande väder. Arbetade lördag förmiddag i kommunens tält, och fick (förutom jobbet att blåsa upp några hundra ballonger) träffa mängder av människor med både frågor, förslag och allmänt prat om läget i kommunen. Bland besökarna fanns också ett antal av våra Ambassadörer som tackade för torsdagsutflykten, en liten gest från kommunen som tydligen betydde mycket för våra gäster. Tack Magnus för arrangemanget!

Hemvändning blev det också i helgen för alla barnen och släktingar som varit på besök i varierande antal dagar. I söndags åkte de sista barnen hem till sitt, inklusive barnbarnet Anton, som naturligtvis varit i centrum för hela veckan. Barnen hade också ett uppdrag; att gå igenom allt som samlats i källare och förråd och plockamed sig/öronmärka sådant som dom skulle vilja ha kvar eller ta med sig hem, innan föräldrarna gör allvar av saken och storrensar. Jag antar att vi inbte är ensamma om att ha massvis med kvadratmetrar med sådant som samlats på hög under åren, och som kan ’vara bra att ha’, för dyrbart att kasta eller något med känslomässiga kopplingar som gör det svårt att kasta. Fick ju på det viset också möjlighet att köra ner några lass till Lions loppmarknad och auktion, där ju sakerna kommer till verklig nytta då de säljs och pengarna går till t.ex. cancerforskningen.

Helgen blev också inledningen på en (förhoppningsvis kort) period på krycka för egen del. En alltmer tilltagande värk i höger ben visade sig vara en rejäl benhinneinflammation, som ska behandlas med tigerbalsam, inflammationshämmande medicin och total vila från varje form av belastning av benet. Jättekul diagnos mitt i marknad och byggnation. Det fick bli krycka någon vecka framåt, så får vi se. Läkarna nu för tiden har också ett så diplomatiskt sätt att framföra att man inte längre är någon outslitlig ungdom, och att flänga upp och ner på stegar för att spika tak och papp är ett bra sätt för gamla män att få inflammation i muskler, senor och leder…. Ack ja, får väl kanske inta en arbetsledarroll kommande vecka, eller vänta med resten av klättrandet någon tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.