Jasmine, London

22 Bitar av himlen!


Idag hoppar vi in på frankrikes fantastiska bakkonst.

Dom här 22 bäbisarna hittade jag på affären idag. Fransmän har mycket konstigt för sig men om det är en sak som är säker så är det att dom kan sina godsaker. Pain au chocolate, Pain aux raisin, Beignet de pomme, Les macarons, och idag kolorna. Usch vad det är snuskigt, det vattnas i munnen.
Som hobnobs med mjuk karamellkola och lite lite choklad.
Det är det negativa med att bo ensam borta från familj och vänner. Man har ingen som ser efter ens matvanor utom en själv.

Jag minns när jag först kom hit och såg personalmatsalen. Den innehåller dagligen 7 olika lunchrätter, 5 olika bakverk, 10 olika yoghurtar, 5 olika dessertkrämer, 3 olika fruktblandningar i chokladsås, ibland chokladmousse, 5 olika franska dessertbröd och frukt. Alltså överbefolkat av desserter.
Jag minns hur stygg jag kände mig när jag tog en liten söt sån där gräddig yoghurt efter maten. Nu efter 5 månader i detta land har man ju gått in på lite tyngre grejer. Här snackar vi munkar med nougatkräm i eller vitchoklad- och kokosmousse?.före maten!
A, jag vet.
Men man har ju alltid haft nån sån här barnslig "utan mamma och pappa" dröm sen långt tillbaka. Om hur man kan äta glass direkt ur en 5 liters bunke med hur mycket kolasås man vill till. Och det kan jag äta till middag om jag har lust med!
Jag fattar ju att det inte funkar att leva så men jag kan inte låta bli att känna mig sådär rebelliskt fri när jag äter min munk innan jag börjar på kycklingen.
Inte alls fri som i "fri från min mors regler" utan fri som i "jag bryr mig inte om vad du tycker, jag får göra som jag vill" fri.
Barnsligt men sant?och gott.
Det är schysst att få bjuda sig själv ibland.

Jag känner att jag har en feber på ingående. Jag har maximerat frisktiden till 4 dagar och startade därför min echinaguard behandling idag. Jag var så duktig, tog med mig tabletter till jobbet och allt. Var på disneys tåg med disneyfigurer på.
Tog med mig tabletterna i fickan och lämnade på bordet i vårt rastrum. Innan lunch hade vi 4 rundor att åka med tåget i parken vilket också innebär 3st 30min pauser. Första pausen tog jag tablett. Kände mig duktig.
Vi satt alla och klagade på hur hungriga vi var. 3 timmar utan mat och man har fortfarande 3 timmars jobb innan det är lunch.
Andra pausen letade jag efter mina tabletter men kunde inte alls hitta dom där jag lämnade dom? Började leta runt och fråga andra.
"Har ni sett min medicin? Jag behöver den. Det är som små bruna trianglar som smakar skit"
och då får jag till svar:
"Jaha, det var inte godis alltså, det var medicin?"

Ah visst alltså, då är det någon som tagit förgivet att det var karameller och propat i sin en halv karta echina. Never mind att det smakar skit. Och never mind att jag köpte dom dyrt i ett land långt bort. Suck alltså, så går det när man umgås med hungriga människor. Så som sagt, 4 dagar, sen ligger jag i feber.

Allt på grund av lite godis!
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.