Jasmine, London

Fransmän och ”ärlighet”

Ibland glömmer man fort bort att man bor i ett medelhavsland med allt vad deras liv och värderingar innebär. Typ kök i turkost med bara gasplattor och toaletter utan handfat.
Men även raggningssätt.

Ska man ragga på mig finns det några metoder du ALDRIG får använda om du inte vill ha mitt mittenfinger i ansiktet:

1. Skrik och vissla inte på mig följt av ett skratt i närhet av dina vänner
2. Ingen biltuta!
3. Öppna inte meningen med "ÅÅÅÅÅÅH vad du är vacker"
4. Alla former av imitationer till djurläten får mig skitförbannad. Det innefattar "VRÅÅÅÅ" "t-t-t-t-t-t-t" "kissskissskisss" "Ohi ohi ohi" "fjjiiihu fjiiihu" och andra ofärskämdheter du kan komma på.
Alla dessa var flitigt använda under min vistelse på Cypern ,extremt ouppskattat.

Nu är det inte riktigt lika vanligt här men det är inte ovanligt om man säger så. Sen har vi the smooth operators (mjukisarna).
Det börjar oftast på allmänplats, när du handlar mat, kläder, väntar på bussen, i tågvagnen, i parken. Det är en intensiv blick följande av repliker i denna stil:

"Oj, alltså ursäkta mig! Jag brukar inte vanligtvis göra det här men?.du är så vacker. Det skulle vara jättetrevligt att lära känna dig bättre. Du skulle inte vilja gå ut och äta med mig eller bara ta ett glas? Jag kan ta ditt nummer."

Fine. Inte otäckt.

Så kommer den otäcka biten. Efter en dejt eller 2 eller bara ett telefonsamtal börjar förföljelsen. "Vad har du gjort idag? När får jag se dig nästa gång?" En fransman kan hålla en envägskonversation igång med dig i 3 månader. Dom är uthålliga grabbarrrrr.

Ännu värre blir det om du skaffar fransk pojkvän. Efter 4 veckor är det tal om semester ihop, 8 veckor är dom inne på att flytta ihop, vid 12 veckor vill dom stadga sig, gifta sig.
Och det är ingen överdrivelse eller skämt. Det är min egna vän som är ihop med honom!

Så på frågan varför fransmän är så otroligt, olidligt intensiva och på fick jag svaret:

Men vadå, vi är ju bara ärliga?

4 kommentarer

 1. Andreas viktorsson lindh

  Såg eran youtubelänk….visst är det lite slowmotion på klippet?? eller e det bara låten som får det att kännas så? ><

  Stalker e alltid lika kul, har också en ( tyvär kan jag inte skryta om fler än så :P)kan ju inte nämna några namn här men sa ”hej” till en tjej när man va på krogen. dagen efter ramlar det in sms på mobilen och kan inte minnas att jag get ut mitt nummer till någon så…… nu har hon flyttat till min hemort och fått jobb på mitt jobb :/ btw hon kmr långt ner från det södraste delarna av sverige.

  En hyffsad vid på mig
  http://www.youtube.com/watch?v=ONlng24Nsnw

 2. Jasmine

  HAHA, jo den är i slow motion! Herrn som klippt ihop gillar effekter.
  Och tack för shuffle uppvisningen, en bra början. Kör hårt!

  HAHA, they are all crazy i know! Hon verkar ju bara vara för mycket dock, passa dig. Jag hade skaffat galler över fönstrena om jag var du!
  Eller åtminstone låtsas att du inte pratar svenska. Se ut som ett frågetecken varje gång hon tilltalar dig!

  Lycka till!

 3. amandine leroi

  du behöver väl inte bo i frankrike om vi stör dig så jävlig .Jag har gått hela min skolgång i paris och män är män ..psychos kan du hitta överallt så tycker inte att du borde dra alla under en kam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.