Jasmine, London

Måste få skriva en rad om Monet.

Ska snarast bege mig till Monetutställningen på Grand Palais.

Efter att ha sett dokumentären är jag ännu mer sugen på att besöka hans trädgård. Den ligger 80 km utanför paris, i byn Giverny.

Han tog ofta tåget till Paris, till Gare St-Lazare (som han också målat av), vilket betyder att jag kommer sitta på ”samma” tåg som Monet gjorde för drygt 100 år sen på väg dit.

Trädgården var hans bäbis. Han andlade allt själv. Planterade näckroserna, byggde broarna. Han klagade till kommunen över dammet från gatan som hamnade på näckrosorna och varje dag hade han en trädgårdsmästare som tog bort ogräs ur dammen.

Tills den stora översvämningen. Allt flödade över och de i princip på en båt. Broarna var täckta av vatten och den största flöt på ytan.
Tråkigt att veta att näckrosorna jag ser inte är planterad av Monet i egen hög person, men jag kan svälja det.

Idag är det översvämning i Paris också. Regnet bara häller ner.
Jag har klätt på mig min långa kulturtanttunika och tänkte smita ner till Centre George Pompiou och leka civiliserad.
Wish me luck!
 

En kommentar

  1. ellinor

    Jag hade faktiskt tänkt föreslå Grand Palais nu i helgen, men tyvärr måste jag till det där höga tornet i morgon för att generera (och genera!) lite pengar till vårt arbete *suck*. Men på söndag kanske? Grand Palais eller trädgården beroende på vädret?

    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.