Till 70%…

Idag har jag skickat in mitt examensarbete, till 70%.

Det är inte riktigt hela sanningen. För pågrund av allt vikarierande så har jag samlat material till 85% men bara hunnit skriva till 40%. Jag borde ha hunnit mer men eftersom Lycksele Kommuns skolor skriker efter vikarier, så måste jag hoppa in och jobba.

Och detta är ju mitt kall i livet, att möta kunskapstörstande barn/ungdomar. Det är så roligt att möta dem och se dem söka kunskap. För detta yrke handlar inte längre om att ge dem information, utan att lära sig förstå och tillgodogöra sig den flodvåg av kunskap som sveper över dem.

Det är därför jätteenkelt att förstå att massor av elever inte riktig orkar med. De har fullt upp med att svälja kallsup efter kallsup. Jag ser barn som suttit vid datorn långt in på nätterna och chattat, bloggat och sett världen. Jag hade bara sett en tiondel av vad dagens elever sett i samma ålder. Målningar, byggnader och annat som jag så på små bilder i uppslagsverk, får de se på 21′ skärmen vid datorn.

Så alla ni vuxna i länet, hjälp till med att hjälpa eleverna förstå och sortera vad de ser. För deras kapacitet är inte större än vårat, men det som fyller det är det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.