Som en mossad Clown!

När jag på början av åttiotalet spelade de första avancerade dataspelen, så fanns det ett jag älskade, de hoppande clownerna. Det var ett spel som gick ut på att med en vippbräda skicka upp två clowner som skulle sticka hål på ballonger. Och om man inte träffade den rätta sidan av vippbrädan eller missade helt så, kom en sorgemarch och man fick se sin clown mosad till en hög.

Samma melodi hör jag just nu i mitt minne när jag läser Allan F:s kommentarer från fullmäktige i Lycksele. Jag ser en mossad kommunekonomi, och en massa affärer som flygande ballonger…

När kommunen säger att man inte har råd att satsa på skolan, vården och omsorgen, så är detta en osanning. Varsel och besparingar är vardagen för kommunal verksamhet, men samtidigt kan man kan trycka in hur många miljoner som helst i monumentsbyggande!

När ryssarna blev anfallna av Kalle dussin, så backade man och brände allt för att fienden skulle få problem med sin försörgning. När Napoleon anföll ryssarna använde man samma taktik. I båda fallen när vintern kom så, anföll men de dåligt utrustade anfallsstyrkorna och kunde besegra dem enkelt.

Nu är vintern här men att (S) i Lycksele var så inspirerade av Ryssland visste jag inte, men nu vet Putin att det finns fler som vill vara hans kompis.

Jag går tillbaka till dataspelet och vet att jag kan klara alla ballongerna… De vet Lyckseleborna vid nästa val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.