Jag fick jobb!

I 3 1/2 år och med närmare 300.000 i studieskulder, så är man nära sin examen. Man sitter och svettas över datorn och försöker få till ett examensarbete. Jag skriver om hur man tar in miniräknaren i matematiken.

För i kursplanen för matematik i grundskolan så står det i år 5:
– kunna räkna med naturliga tal – i huvudet, med hjälp av skriftliga räknemetoder och med miniräknare,
(kursplan för matematik för år 5, Skolverket, 2000)

Jag har idag sammanställt den elevenkät del som jag kommer att presentera den 15/1 och som kommer att bli en del av min diskussion. Och min handledare varnade mig att jag inte skulle ta ut något i förskott, men det verkar ändå som tes inte var så fel ändå.

Ni får hålla korpgluggarna öppna för jag tänker inte berätta ännu vad jag kommit fram till. Men så mycket ska jag avslöja att, vår kollektiva rädsla för att miniräknaren skulle förstöra kommande generationer är nog lite obefogad.

Så Jan Björklund, du kan sluta leta här. Räknaren är lika farlig som pennan i den svenska skolan…

Men samtidigt har jag även fått ett arbete i en av Lyckseles skolor. Det är lika roligt som när jag fick ett eftertraktat jobb år 2000. Då fick jag beskedet den 16/12 och i år var samma datum som gällde.

Så i år ska jag njuta av julen och skriva, samtidigt som jag längtar efter att få börja jobbet den 7/1 – min 45:e födelsedag.

En kommentar

  1. annlouise hansson

    Vad kul att du fått jobb så snart efter avslutad lärarutbildning. Nyfiken som jag är så undrar jag ju förstås var? Nu kan vi fortsätta diskutera miniräknarens vara eller inte vara, vi började ju på Konsum. Näe så brutalt menar jag inte men hur knäcker man nöten att elever som räknat mycket (för mycket?) med miniräknare inte kan huvudräkning på nationelle proven i 9:an? ”Lagom” är ju ett bra svenskt ord tänker jag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.