3 dagar kvar…

Ja, med några minuter till godo innan tolvslaget så tycker jag att man kan säga att det är den 21:a. Och om någon minut så kan man tända fjärde ljuset i adventsstaken.

Och nu på morgonen kommer mina barn, och många andra, att öppna den fjärde sista luckan i Skägget i brevlådan kalendern. Den mest slätstrukna och intetsägande adventskalendern på åratal.

Men jag förstår andemeningen bakom den, vänj våra barn vid att leva i en gråskalevärld med millimeter precisa raka linjer. Smala gator mellan tätt byggda hus. Man ser vart det barkar hän. Och jag vet att det har ingen betydelse om det är M eller S som regerar. För för sina stora arvoden är de beredda att gå över lik för att behålla dem.

Så tack SVT och SR för att ni gett mig den motvison som jag tänker ändra på. Nu tänker jag ändra på allt. Leva mitt liv så att jag kan gena när livet blir för begränsat. Inte följa alla andra för att alla andra gör så. Att när jag sitter på ’hemmet’, så ska jag vara den som berättar vad jag gjorde, istället för att lyssna på vad andra gjort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.