Kärnvapenfri Värld !!!

Ibland blir man bara så stolt över sina vänner. Jag har just sådana vänner

När budkaveln för en kärnvapenfri värld kom till Lycksele var det två av mina vänner som stod på gågatan i tre timmar och samlade namn. Dett trots att det var under -20 grader ute.

Min egen förkylning stoppade mig från att delta men inte från att åka ner med varmt te, varm blåbärssoppa och 2 mackor från lilla bagis. Jag hoppas att de värmde dem ordentligt, för de gjorde ett hästjobb.

Hoppas att världens ledare förstår nu att inte ens kyla kan hindra världens folk från att säga nej till Kärnvapen.

6 kommentarer

  1. Fundersam

    Iran och något dussin andra mellanösternländer med dåligt politiskt och moraliskt omdöme tycker annorlunda. Hur gör vi med dem?

  2. annlouise hansson

    När jag och en vän stod och samlade namn för en kärnvapen fri värld så kom vännen Kai med båbärsoppa, te och lillabagis-mackor! Det kallar jag för vänskap! Vi fick ihop 65 namnunderskrifter. Tack alla! Vi kommer att lägga ut namninsamlingslappar lite varstan i stan så ni som höll er inne i värmen ändå kan bidra med er namnteckning. Budkavlen håller på hela året. 20010 ska FN:s kärnvapenavtal ratificeras och det är då det är viktigt att visa att vi i Sverige är för en kärnvapenfri värld. Kram alla!

  3. annlouise hansson

    Det finns länder i väster som också har politiskt och moraliskt dåligt omdöme eftersom de tycker att vi ska ha kärnvapen. Vad tycker vi du ska göra med dem? För övrigt så är jag helt övertygad om att man kan inte bomba människor till demokrati. Då föds bara terrorism. Dialog och åter dialog är det jag och många med mig tror på. Vad tror du på?

  4. Fundersam

    Jag önskar de aldrig kommit till.
    Men. En värld där nästan alla skrotat dem och kanske bara Pakistan och Iran har dem tycker jag verkar som en mardröm.
    Eller har jag fel?

  5. annlouise hansson

    Om hela västvärlden säger att ”nu har vi avskaffat kärnvapen” gör inte ni det också så blir det ekonomisk bojkott. Det var det som fick apartheid på fall. Jag tror inte det är ett ett problem med att få med hela världssamfundet i en bojkott för dem som vill skrota kärnvapen. Iallafall inte vi vanliga människor som är så många fler än de som bestämmer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.