Politik enligt några…

När man inte förstår att historien styr framtiden kan det bli så här…..

En gräshoppa hoppar vägen fram medan han spelar på sin fiol. Han lägger ifrån sig fiolen för att äta ett blad, men äter inte hela, utan kastar bort bladet efter en tugga för att ta ett nytt. Då upptäcker han en myrkoloni som flitigt samlar in mat. Till hjälp använder de redskap som sågar och vagnar.

En myra ramlar och gräshoppan försöker få myrans uppmärksamhet. Gräshoppan berättar för myran att Gud ger dem den mat de behöver och att de därför inte behöver slita för brödfödan. Gräshoppan föreslår istället att myran ska sjunga och dansa tillsammans med honom.

Flera myror kommer förbimarscherande med myrdrottningen på en bärstol. Myrdrottningen upptäcker att en av hennes undersåtar dansar istället för att arbeta och ger denne en arg blick. Myran blir så förskräckt att han genast springer iväg för att fortsätta sitt arbete. Gräshoppan skrattar åt myran men drottningen säger till honom att han kommer ändra sitt beteende när vintern kommer. Gräshoppan avfärdar drottningen med att vintern är långt borta och försöker få henne att dansa med honom. Drottningen bryr sig inte om honom och lämnar gräshoppan som fortsätter spela.

Årstiderna går och snart är vintern kommen. Myrorna sliter för att samla in så mycket mat som möjligt innan det börjar snöa. De låser in sig i sitt träd och lever sedan gott, medan gräshoppan fryser och svälter. Han upptäcker myrornas tillhåll och kikar in genom glaset i dörren. Inne i trädet festar myrorna på allt de samlat in under året och gräshoppan kollapsar strax efter att han knackat på dörren. Myrorna tar in honom i trädet där de värmer honom och ger honom mat.

Drottningen upptäcker gräshoppan och går barskt fram till honom. Gräshoppan börjar gråta och be om att få stanna, men drottningen talar om för honom att bara de arbetsamma får stanna hos myrorna. Hon ger honom fiolen och överraskar honom med att be honom spela. Gräshoppan lyder glatt och myrorna börjar dansa till musiken, medan gräshoppan sjunger om att han haft fel hela året och att det är myrorna som gjort rätt.

(Gräshoppan och myrorna, wikipedia)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.