En ny statlig MJÖLKKO !

"Allifjantpartierna" lovade att man skulle röja i myndighetesskogen och så lovade de att de skulle fixa till i byråkratin för oss medborgare.

Hur märker jag detta idag under pågående Motorvecka. Jo, när jag sålde vår gamla Ford och fixar köpkontrakt samt ägarbytespapper. Då kommer beskedet från en ny myndighet – Transportstyrelsen – att detta ägarbyte inte kan genomföras för att vi använt en gammal blankett.

Vad är detta för nys… O.K. jag ringer Transportstyrelsen och får stå i telefonkö i över 30 minuter för att sen få reda på att det ända de kan göra är att skicka en ny blankett. Så det tar en vecka att få blanketten och DEN KOSTAR 100:-. Det glömde handläggaren bekvämt av att informera om.

Så nu vet vi "Allifjantpartierna" menar med mindre byråkrati och mindre myndigheter, det innebär att man skapar mer saker som kostar pengar för oss medborgare.

För hur annars ska man kunna sänka skatten, om det är inte våra pengar som ska betala. Och löften är bara tidsbegränsade till valet, sen gills de inte längre.

3 kommentarer

  1. Simon J

    Du, det har varit så med blanketten i över 10 år. Man kan inte ha en för gammal blankett. Och hundra kronor borde du ha råd med! Det står tom på internet om man ska beställa en blankett att det kostar hundra kronor!!!

  2. Kai P

    Det kan vara så att blankettdjungeln är gammal men att den kosta 100:- är faktiskt nytt.

    Jag kan visst ha råd men om man räknar med att c:a 1 miljon byter ägare varje år och kanske 30% skulle betala dessa 100:- så tjänar faktiskt en myndighet nästan 1 miljon på något jag betalar bilskatt för.

    Samtidigt så är detta bara ett symptom på att det som förr betalades genom skatten sker idag med avgifter. Därför kan ”Allifjantpartierna” säga att de har sänkt skatten, men allt betalas idag med avgifter.

    Så Simon, för dig och mig så har inget blivit varken bättre eller billigare, Men politikerna kan klappa sig på ryggen och säga att de gjort vad de lovat…

  3. Bilägare

    Nu är det ju så att bilbyte gör man inte varje dag, vilket innebär att 100 kr för den slarvige (som inte sparar sitt reg.bevis) torde vara en väldigt liten kostnad ändå i långa loppet. Hellre den avgiften en gång vart 10e år, än en påtvingad skatt där jag måste betala för andras slarv med dessa bevis….tycker tanken är mycket klok och gäller enbart för den som inte kan hålla reda på sitt reg.bevis !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.