Ännu en gång vet politikerna vad som är bäst för skolan…

Som nyexaminerad tidigare år lärare blir jag lite förvånad när bloggare tycker att en ny utbildning för lågstadielärare kommer att vara viktig. Vi finns redan som har den utbildning ni söker!

Min egen utbildning i ämnen ser ut så här!
Matematiklärarutbildning 1-30p
Läs, Skriv och matematikutv. I de tidigare åren 1-15p      
Samhälle, etik och livsfrågor 1-15p
Miljö, omgivning och historia 1-15p
Läs, skriv och språkutveckling II 16-30p
Svenska 1-15p      

Utöver ämneskunskap så har jag de här vetenskapliga lärarutbildningarna!
Centralakunskapsområdet (CK1) för lärare 1-15p 
Språk, kultur och kommunikation 1-15p
Centralakunskapsområdet (CK2) för lärare 16-30p
Lärande i hållbar utveckling 1-7,5p
Makt och pedagogiskt arbetet 1-7,5p
Att arbeta i grundskolans tidigare år 1-15p
Centralakunskapsområdet (CK3) för lärare 31-45p
Examensarbete för lärare 1-15p  

Jag tror att vissa har inte förstått att både samhället och skolan har förändrats på 30 år. Det stadiesystem som gällde när politikerna gick i skolan fungerade för dem men det räcker inte ens till godkänt idag. Ja, det fungerade till en del. För 1979 var kärnkraften farlig men idag är den snövits ren.

Så jag blir flyförbannad när jag blir slagen på fingrarna av andra bloggare när jag påtalar att hygien i vården handlar inte om vilka kläder som används. För att sedan få höra att någon som jobbat i vården hela sitt liv vet bäst i skolan oxå.

Vi klarar i alla fall av en mångkultur bland elever och lärare, något som vården och omsorgen inte kommer att klara enligt "Allifjanten"!

Ge "minikorpralen" som är vår utbildningsminister ett nytt jobb efter valet! För den som skriker högst vet oftast inte bäst…

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. utbildningsministern

    Tror inte kunskaperna räcker till för de lärare som utbildats de senaste åren att försöka lära eleverna på grundskolan något. Lekskolan på universitetet har bidragit till att lärarna idag kan inget och inte hellre har förmågan att undervisa eleverna. Det är bättre att plocka någon från gatan med livserfarenhet än att ha lärare som genomgått lekskoleutbildningen på universitetet. Utbildningsministern har förstått detta och tänker vidta åtgärder mot detta. Måtte han prisas för detta och att alla föräldrar i landet ger honom och sittande regering nytt förtroende att rensa upp träsket.

  2. Torleif

    jag håller helt med utbildningsministern! och jag tror att du har misstolkat ”allifjantpartierna” de menar inte på detta utan detta är något som du själv har fått för dig. Och vad menar du med ”allifjant” klargör detta och fundera på vad du använder för språk i dina texter du som ändå är utbildad i det.

  3. utbildningsministern

    Det finns alltid plats för pärmbärare med det utbildning som idag ges på lärarhögskolorna. På utbildningsdepartementet finns det alltid plats för ytterligare en pärmbärare som klarar av att orientera sig till rätt avdelning. Så att vi andra kan röja upp efter det vanstyre socialdemokraterna bidrog med och med hjälp av ett förvirrat Miljöparti. Förhoppningen är att föräldrar skall få en ordentlig undervisning till sina barn istället för dagens urvattnade soppa och till detta krävs mer än att vid alla tillfällen göra reklam för en utbildning via att bära diverse universitetströjor.

  4. http://blogg.vk.se/kai-parnanen-lycksele

    Tack mina trogna läsare, men som flickan med svavelstickorna står ni utanför, tittar in och fryser. Och lika avundsjuka som Skuggmannen i den nya Disneyfilmen, vill ni ha del av något utan att lägga arbete på det.

    Lekskola på UmU kan den som inte tordes, ha som åsikt. Jag har själv satsat 3,5 år av mitt liv med att busspendla Lse – Ume, skaffat studieskulder och pluggat. Själv står ni där och tittar in…

    ”ALLIFJANTEN” är när man kallar något det nya och det är samma gamla. Det är min åsikt men den står jag för med namn…

    Men fortsätt läsa för det kommer mer, och njuuuuttt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.