Rätt låt vann, men det blev fel låt ändå

I lördags var det dax igen med en riktig helsvensk tradition – Melodifestivalen.

När jag var tonåring var det lite fult att titta på detta TV-program, men jag har trots detta alltid tittat. Jag var väl inget riktigt popsnöre när jag gick på Finnbacken. Men nu är det som bekant helt rätt att sitta och med familjen titta på Körslaget, Idol, Lets Dance och Melodifestivalen. Och i vår familj har det blivit Lördagsmys i ett.

Jag och min son hejade på Ola, och fick se vår kille gå raka vägen till Globen. Där tror jag att han kommer att gå hela vägen till vinst och Europafinal.

Men den stora låten denna gång var ändå, för oss alla som levde på 80-talet, Dolphs låt som hade gett oss seger i Europafinalen. Jag kan inte se annat än att hela västvärlden kommer ihåg honom från Rocky och många andra filmer, och öststaterna skulle genast rösta på honom om vi använde scenen när han spöar Apollo Cread med USA färgade byxor, iklädd sitt röda byxor i CCCP färger.

Hans låt var både kul och visade att han borde på större Credd bland oss svenskar. Så kalla mig Nörd igen för jag diggar både Melodifestivalen och Dolph.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. AL

    ja ola var bra men ja tyckte att dendär mannen som spelade piano var bättre och dolphs entre var ju en riktig höjdpunkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.