Och nu kommer soldaterna hem i lådor…

Jag sitter i parti som tar ansvar för vår närvaro i Afganistan. Det är den fria världens plikt att ta ansvar för ett land som skadats av två supermakter som "trashat" det.

Sovjetunionen försökte kuva detta land men det gick inte. Det kan ju bero på att USA pumpade in vapen av mycket hög kvalité till de kämpande rebellerna. De kallades frihetskämpar och behövde stöd mot den röda faran.

USA har nu kämpat i c:a 10 år med att försöka kuva samma land och det verkar inte gå det heller. Det kan ju bero på att terroristerna har vapen av hög kvalité plus gamla grejer som de tog från de Sovjetiska förbanden som lämnade landet med svansen mellan benen. De kallas för talibaner och behöver störtas för den islamska faran.

Det är i detta läge som våra pojkar åker dit och slåss för demokrati. Jag kan bara sitta här och be för att inte fler ska behöva komma hem i gråsvarta lådor för att under hedersbetygelser begravas.

Samtidigt undrar jag om vi inte samtidigt borde se till att de vi slåss för ska verkligen få det bättre med program och pengar som inte ska gå till vapen och soldater utan skolor, sjukhus, livmedel, mediciner, brunnar m.m. Sånt som gör att människor lever…

Etiketter: , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Mr Cool

    Varför inte ge soldater miljövänliga luftgevär som de kan använda under sina insatser och ofarliga knallskott så ingen skadas. Alla fordon skall ersättas med häst och splitterskyddade vagnar. Det Svenska förbandet skall även sätta upp små vidkraftverk för sin elförsörjning och bara äta ekologisk odlad mat. Sosortering och återvinning skall prioriteras mycket högt och flaskor med pant skall tas tillbaka till Sverige för återvinning. Är inte detta förenligt med MP:s visioner……

  2. Per-Ola Moström

    De svenska soldaterna har i snitt 175 kvadratkilometer var att vara ansvar för! Ett område stort som Götaland!

    Kriget är olagligt startat. Det är inte startat på begäran av en regeringen. De tillsatte en ”usa-lojal” regering. Och dödar oskyldiga varje dag!

    Kriget är olagligt och omoraliskt och kommer aldrig att kunna vinnas. Samförstånd och diskussion är enda vägen fram. Som hände i Parissamtalen under Vietnamkriget!

    Nu är man villig att anfalla oskyldiga igen – i stor skala:
    http://blogg.vk.se/pom/2010/02/11/nya-krigsbrott-i-afghanistan-pa-g-157478

  3. sann fredsvän

    Det är väl bättre att vi bombar varenda del av landet med det mest effektiva vapen vi besitter idag. Då är vi ju av med problemet och behöver inte längre skicka soldater. Talibaner är något vi kan skriva in i historien, som något som fanns. Att hålla på och slösa resurser varje dag är vansinne, då vi så enkelt kan lösa internationella problem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.