Söndag innebär eftertanke… 04

Idag skickar jag min tanke till alla Forsdalaskolans elever och hoppas att solen lyser över er en hel vecka. Ni ska ha det bästa sportlovet någonsin och njuta av en riktig vinter med massor av snö.

Idag skickar jag min tanke till de barn/ungdomar/elever som lever i en ekonomi som inte möjliggör för dem att göra de där aktiviteterna som alla andra barn gör. Varför ska regeringen lova 1000-lappar till de som har men inte till dem som behöver.

Idag skickar jag min tanke mot dem som tror att deras egna plånbok är viktigare än framtida generationer. Varför löser vi lån med borgen från våra barn, barnbarn o.s.v. Låt oss vara så kloka att vi tar våra kostnader idag och inte lämnar en skuld efter oss.

Dessa tre tankar är min blogg idag. Låt oss alla tänka hårt på dessa saker så kanske vi kan förändra världen.

Etiketter: , ,

9 kommentarer

  1. Revisorn

    Varför har vi så många förtidspensionärer? Varför har vi så många socialbidragstagare? Varför har vi så många som vill göra så lite som möjligt? Varför har vi generationer som tar allt mindre ansvar? Jo i Socialdemokratins Sverige har allt fler börjat parasitera på dom som arbetar och via skatten har vi fått finansera dessa. Allt detta i allians med MP. Idag har vi ett Sverige där man försöker låta dessa göra rätt för sig eller få en mindre del av kakan. Är inte detta rätt?? Vi får hoppas att detta kan fortsätta och att det lönar sig att arbeta istället för att vara hemma. Detta är rätt väg!

  2. Patrik

    Kom in på denna blogg idag för första gången. Underbara ord han skriver! Han förstår precis. Ibland tror jag att jag är en av dessa 5% som förstår hur man skall hantera pengar. Spara till saker du vill köpa ta inte lån på allt. Det går inte att skylla på S eller MP en sån här gång REVISORN!!! Det är ett stort systemfel som kommer från USA hit till europa. Alla har rätt till villa oavset lön och sparkapital. Alla har rätt till ny bil och ny skoter oavsett lön. Detta fungerar inte i längden utan allt kommer krascha och vora barn ska sanere efter oss!!

  3. Kai Pärnänen

    Svar till Revisorn (2010-03-07 14:58)
    Snälla Revisorn, visa lite empati. Vi är inte ett rikt land om vi inte tar hand om alla som behöver. Jag kommer trots att jag är liberal aldrig att tolerera utslagning, utförsäkring eller ohumant beteende. Då är vi inte bättre än ett U-land efter en naturkatastrof.

  4. revisorn

    Visst har alla rätt till villa, bil,skoter osv. om dom kan betala för det och inte på andras bekostnad belåna till den grad att det senare måste skuldsaneras. Det är alltid någon i slutänden som får betala kalaset och det är knappast bankerna som lånar ut eller försäkringsbolagen somförsäkrar, istället tar man ut förlusten av dom skötsamma kunderna. Om vi importerat systemet från USA hoppas jag att vi är konsekventa och låter dom ej kan betala få ta konsekvenserna. Men i socialdemokraternas Sverige är det ju synd om dessa. Skicka ut dom och arbeta av skulden istället eller sätt dom på bar back

  5. revisorn

    Är Du liberal och inte miljöpartist med någon odefinierbar ekologisyn. Är det rätt att vi medborgare skall få betala de utsläpp som företag gjort? Är det i motsvarande grad inte rätt att den som levt över sina tillgångar får betala för detta? Ta bort socialbidrag och andra bidrag till personer som gjort sig av med sina tillgångar och dragit på sig stora skulder. Att ta ansvar och göra rätt för sig har aldrig varit till last för någon. Varför ha en viss % av lyckseles arbetsföra gående på bidrag och slå dank på stan, medan andra arbetar och betalar skatt. Hoppas att M kan vrida åt ytterligare.

  6. Kai Pärnänen

    Svar till revisorn (2010-03-08 18:21)
    Men revisorn, om vi importerar det Amerikanska systemet får vi verkligen något som inte fungerar.

    Lehman Brothers en av USAs största investmentbanker, lånade så hårt för att alla chefer och underchefer skulle få bonusar, att när den vanlige ”Smith” inte längre ville betala så konkursade som ett korthus.

    Det var likadant vid fastighetsbubblan i början av 1990-talet.
    Det var likadant vi IT-bubblan i början av 2000-talet.
    Det ÄR likadant vid finanskrisen just nu!

    Och jag pratar inte om bil, vill, skoter m.m. Vi har fler och fler som inte klarar sig på sin lön.

  7. Kai Pärnänen

    Svar till revisorn (2010-03-08 18:29)
    Jag är liberal men inte (FP). Det går faktiskt väldigt bra om man förstår vad ordet betyder:

    Liberalism (av latin liber, fri) är en samhällsåskådning och politisk ideologi med individens frihet som grundläggande värde.

    Och jag håller med dig att man ska göra rätt för sig, men det kräver du inte av dem som har de största skulderna.
    Bolag som konkursar med miljoner i skatteskulder!
    Lyxbilar med parkeringsböter i miljonklassen!
    Politiker och chefer med miljon arvoden och pensioner.

    Bli liberal du med! För ingen är fri om det sker på bekostnad på andra. Jag är fri när jag kan hjälpa!

  8. revisorn

    Vi är helt överens om att dom som svindlat bort miljoner också skall få ansvara för detta eller dom som fått bonusar tillsammans med en väl tilltagen lön. Självklart skall dessa också inberäknas i dom somskall få göra rätt för sig. Men till detta krävs en stark ledare som både kan kväsa dessa grupper samtidigt som man tar tag i lösdrivarna ute på gatorna. Till detta krävs något annat än en flumliberal inställning och där man måste sväva i ovisshet vilken partitillhörighet man har. Skall man klara av detta krävs en stark person med hårda nypor och en lagstiftning som gör det möjligt.

  9. revisorn

    Om vi skulle leka med tanken att införa en lösdriverilag i Lycksele kanske det tomma industrihuset skulle komma till användning. Men av mängden att döma så skulle denna lokal inte räcka till. Att både statens finanser och kommunens är åt helsike, är inte svårt att förstå. Till detta har MP bidragit som ett stödparti, vilket har inneburit att S fått härja fritt. Kommunens ekonomi kan saneras via att alla sätts i arbete, även de som tror sig arbeta på kommunhuset. Det kan inte vara speciellt svårt att värdera den insats varje person gör och därefter lönesätta. Som det är idag görs det av inprod.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.