Filmtips 1 – Ten trillion and counting

När man hör "Allifjanten" uttala sig om att det är viktigt att skatten sänks och att medborgarna själva ska bestämma vad pengarna ska användas till, är detta inget som de själva kommit på.

USA har använt denna teknik för att vinna val de 8 år som George W Bush satt i makten. Nu står de på ruinens brant och det är inte bara finanskrisen som är boven. Ni som är intresserade om Obamas dilemma idag, kan se filmen på länken nedan.

Det är alltså NBC i USA som gjort filmen och visar att USA efter skattesänkningspolitiken är nu skuldsatt över öronen. Man kommer att genom felanvändande och populistiska beslut, att för att klara krisen vara skyldig över 20 biljoner dollar. China med flera länder kommer att vara storägare i USA:s offentliga verksamhet.

Samma sak händer i Sverige idag…

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. revisorn

    Tyvärr måste du läsa på bättre eller hålla dig till fakta. Skattesänkningarna i Sverige har bidragit till bättre stasfinanser och samtidigt att de som arbetar fått mer kvar i plånboken. Du påstår dig vara liberal, men vad är då fel i denna politik? Eller är liberalismen bara ett modeord utan mer betydelse än en översättning av termen från NE. Är man liberal så måste man veta vad man står för och inte från gång efter annan skifta skepnad så ingen riktigt kan veta var den politiska hemvisten finns. Försök sätta dig in i vad egentligen liberalismen står för så du inte behöver leva i villfarelse.

  2. Kai Pärnänen

    Svar till revisorn (2010-03-09 19:39)
    Utlandsskulden ökar varje år, det är fakta!

    Skattesänkningarna genomförs varje år, det är fakta!

    Skitkastning dolt bakom anonymitet ökar, det är fakta!

  3. revisorn

    Tyvärr är dina ekonomiska insikter inte så stora, för du kan väl på allvar överföra situationen i USA på Sverige. Detta var något vi lärde oss redan i början på 1990-talet när kronan släpptes fri.Möjligtvis tänker du på den kommunala ekonomin i Lycksele som turligt nog MP inte kan lastas för efter ett katastrofalt val 2006. Däremot kan man hysa stor risk om partiet kommer in vid valet i år. Att döma av din framställning och kopplingar mellan USA och Sverige. Sedan brukar det heta skitkastning när man blir avslöjad hur illa det är med kunskapen om den internationella ekonomin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.