Kvotera NU !!!

I kvoteringsdebatten har jag argumenterat för kvinnlig kvotering för bolagsledningar, och nu visar det sig att jag hade rätt.

Tjejer/kvinnor blir ratade för andra saker än kompetens, och nu gäller det den offentliga sidans många konstiga bolag. Nu säger man i TV att man tar hänsyn till om en kvinna har familj om hon kan klara jobbet i en bolagsstyrelse. Man blir som MAN förbannad att inte samma kriterier gäller för oss, i så fall det är ett problem.

http://svtplay.se/v/1948789/uppdrag_granskning/del_10_av_22

Nu ska vi banne mig lagstifta för att jämlikheten ska ha en chans, och kompetens blir det viktiga inte kön….

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. annlouise hansson

    I Sverige är föräldraledigheten fortfarande något som mamman i stor utsträckning använder sig av. 4 av 5 föräldraledighetsdagar togs ut av kvinnor. Dagens föräldraförsäkring styr inte tillräckligt effektivt mot jämställdhet. Den frivilliga vägen, att familjerna själva får avgöra fördelningen av föräldraledigheten räcker inte. Om båda föräldrarna betraktas som lika viktiga föräldrar måste man också dela på både ansvar och förmåner. En föräldraförsäkring som kan överlåtas, konserverar ett ojämställt föräldraskap. Samhället ska inte subventionera ojämställdhet.

  2. Kalle

    Ja fler regleringar, förbud, lagar och tvång så ska ni få se att jämställdheten och den fria viljan kommer som ett brev på posten och slår ner i det snedvridna svenska samhället! Hmm lät det där motsägelsefullt?!

  3. Kai Pärnänen

    Svar till Kalle (2010-04-07 18:19)
    Jag håller med dig att vi ska inte som civiliserat land med rika möjligheter att behöva kvotera.

    Men som du ser i programmet så kommer vi ingen vart. Vi måste skaka om etablisemanget. Ge Gubbväldet en spark i arslet… Förlåt mitt språk men detta engagerar.

    Jag vill att min dotter ska ha samma chans som mina söner att bli vad de vill utan att behöva välja mellan familj och karriär.

  4. revisorn

    Du som kallar dig liberal, skall du börja att reglera och lagstifta? Detta talar emot vad du säger dig stå för. Kvotering är vansinne, vilket det finns påtagliga bevis på i Lycksele kommun. Kompetens är vad som skall gälla. Källkritiskt ger man inte mycket för dina belägg. Vet du inte att TV brukar vinkla sin program, vilket är uppenbart även i det fall du hänvisar till. Det är även lustigt att se er hemsida, där ni måste tydliggöra vilken som är det kvinnliga resp. manliga språkröret lokalt. Skulle det vara något problem att avgöra detta? Tyvärr är den mest kompetente satt som sammankallande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.