Söndag innebär eftertanke… 7

Idag skickar jag min tanke till de drabbade av vulkanaskan. Hoppas att era resor inte har förstörts pågrund av andra sätt att ta er hem. Men det visar återigen hur känsliga vi är för vad vår natur kan skapa. Måtte detta bli en väckarklocka för oss alla och ändra vårt synsätt på vår värld…

Idag skickar jag min tanke till de ungdomar och barn som far illa. Ta inte skiten längre. Ingen ska kränka er eller utföra våld mot er för att ni ska bli "bättre". Ni har alla rättigheter att respekteras och inte behöva nöja er med saker bara för att. Stand upp for your rights!

Idag skickar jag min tanke mot smutsigheten i valrörelsen 2010. Nu efter Moderaternas kongress har jag förstått att förstånd och måttfullhet har åkt ut med badvattnet. Allifjanten med M i täten kommer att använda allt i smutsväg och ogrundade fakta för att vinna valet. När man läser M bloggare har man äntligen förstått att de inte begriper ett dugg.

Dessa tre tankar är min blogg idag. Låt oss alla tänka hårt på dessa saker så kanske vi kan förändra världen.

Etiketter: , ,

16 kommentarer

  1. Kai Pärnänen

    Svar till Bert Sandström (2010-04-18 18:36)
    Det skulle kännas skönt om man förstod kommentarer, men det är väl en ynnest som är få förunnade.

    Men om du orkar förklara så en vanlig akademiker kan förstå, så skulle jag vara väldigt tacksam…

  2. Krister Klermalm

    Det finns fler än Kai. Jag och andra kommer att råda tillsammans i Lycksele. Idag råder det en förakt med Mp i Lycksele, din kommentar lyser om det. Ja, kom med vettiga kommentarer istället.

  3. Matz

    För det första förstår jag inte vad som är svårt att förstå i Berts kommentar, att det skulle råda KAOS om du och dina partikamrater skulle få möjligthet att styra kommunen. Detta vill inte säga lite, då det redan råder kaos. Nu lär detta aldrig inträffa, vilket är att tillstå väljarna med ett stort förnuft. Det finns inte hellre någon smutsighet i årets valrörelse, vilket du fabulerar vilt om. Dessutom förstår M bloggare mer än du tror och står med båda fötterna på jorden. Men fortsätt med din utopiska bild av verkligheten och spela några ytterligare ackord på harpan för de gröna.

  4. Matz

    Först måste du lära dig skriva och uttrycka dig innan du kommenterar inlägg. Om något inlägg är svårtolkat, så är det ditt. Det råder inget förakt för MP i Lycksele, men med dina plumpa inlägg kan detta bli fallet.HUr kan du påstå att du och andra skall råda i Lycksele, det har inte varit något val än och hur liten tilltro till väljarna har du egentligen? Berts kommentar är synnerligen välmotiverad. Försök istället fockusera på politiken och presentera ett kommunalt valmanifest för partiet, om du tänkt att ni skall få något stöd. En fördel är om det är rättstavat och grammatiskt korrekt.

  5. Krister Klermalm

    Dem som har Rådigt hittills har spelat rävspel och gjort politiken ej så omtyckt, varför så många avhopp?
    Jag kan skriva för tusan. Läs mina kritiker på argus.nu, så ser du vilka verk jag har skrivit där och kan verkligen skriva. Jag tror mer på att ni inte är läskunniga.
    Hallå göm dig inte bakom kulliserna om vad ni gör.
    Det är klart att socialdemokraternas klansällskap får råda så giver dem ingen plats åt andra partier att komma fram.
    Jag har en tilltro till dem väljarna som ser bortom smutskastningen ifrån er kommer att välja grönt och vi får åter någon plats i fullmäktige.

  6. Krister Klermalm

    Hur skriver du själv förresten ”fallet.HUr kan”?
    Vad det är besvärligt för er att läsa.

    Vi har inte fått den majoritet ännu att kunnat råda i kommunen.
    Om vem som fokuserar på politik så är det jag.
    Vi kommer med ett kommunalt valmanifest

  7. Bosse

    Krister! Det finns ingen kommunlista för MP presenterad och inget kommunalt valmanifest. Har ni tänkt att väljarna skall gissa sig till vad ni står för och vilka som kandiderar. Eller är det svårt att få ihop ett kommunalt valminifest pga. alla felstavade floskler. Ni borde varit först ute av alla partier, med åtanke om hur förra valet gick. Ni borde klargöra vad ni vill göra i kommunen och om ni ämnar vara ett stödparti till S. Hur har ni tänkt få ordning på den kommunala ekonomin och minska sjunkande befolkningssiffror? Eller är det en djurkyrkogård som skall rädda kommunen?

  8. Krister Klermalm

    Jag fokuserar på politiken, jag har skrivit om Lycksele Lassarett, om djurkyrkogård, om kolltektivtrafiken, ingångslöner = avkastning. Politiken ser du tydligen inte.
    En stor kritik till er som har kommenterat hur jag skriver. Varför är ni så destruktiv om detta, varför inte vara konstruktiv och berätta var felet är någontans.

  9. Bosse

    Krister! För det första måste man hålla sig till frågor som rör människor i kommunen. Dessa frågor kan inte vara svåra att hitta. För det andra måste man kunna skriva och uttrycka sig, så att folk förstår och uppfattar detta som seriöst. Det går inte att ha en massa stavfel och inkorrekta meningar, som ser ut att vara hoprafsade på någon minut. För det tredje kan man inte hålla sig i någon utopisk värld, där många inte känner igen sig eller uppfattar detta som fria fantasier. Lyd dessa råd samt gå ut i Lycksele och se med egna ögon vad folk tycker är viktigt och vill ändra på.

  10. Krister Klermalm

    Är inte Lycksele Lassarett, kollektivtrafiken och om socialtjänsten som rör människorna i kommunen. Jag undrar om ni verkligen läst alla mina bloggar.
    Jag har fått lovord om ”Ingångslöner = Avkastning” bloggen. Det är inte en massa stavfel som ni påstår, har ni hittat dem så hänvisa till dem då.
    Ja vissa är hoprafsade för jag har idag ingen egen dator.
    Det är inte utopier utan visioner som jag har. Ni har kört fast i dagens mönster.
    Ett råd tillbaks är att väljarna kan komma även till mig med sina frågor. En sak vet jag personligen om vad folk tycker – Det är med socailtjänsten.

  11. Krister Klermalm

    Nu sätter jag ytterligare en ny gräns på vilka jag ska besvara tillbaks. Ni som är anonyma och inte skriver vilka, med fullständiga namn, ni är kommer inte jag i fortsättningsvis besvara på.

  12. Bosse

    Krister! Är inte den om djurkyrkogård och där du i samma blogg om köttfabriker utopier? Gör du dig själv inte en otjänst, då du i detta sammanhang drar in människor och barn? Man måste kanske ibland ha ett visst omdöme, när man skriver. Om du vill ha hänvisningar till felstavningar och inkorrekta meningar, är det svårare att peka på något som varit korrekt skrivet än det som varit inkorrekt. Så Du kan själv välja ett ur högen, endera inlägg eller kommentarer. Ta ex. felstavningen på socialtjänsten i din kommentar och hur vet du vad folk tycker om denna? Visionerna är kanske fabler!

  13. Krister Klermalm

    Köttfabrikernas hantering av djur är inte utopier, en verklighet som det blundas bort. Du förstod inte med bildspråket på hur djur hanteras. Var det hemskt för dig?
    Ojoj då. Vad så hesmkt att två bokstäver har hamnat fel. Detta gör en och annan ibland mitt i skrivandet. Små saker!
    Om du har läst mina två bloggar ”En hund är bregaven gälande min son rättigheter” och ”Kommunikations problem”, så ser du at jag har kunskaper om socialtjänsten. Dessutom har det varit artiklar om socailtjänsten. Var har du varit någonstans? Det är FAN inte fabler och DU Bosse, vad heter du i efternamn

  14. Krister Klermalm

    Oj oj nu måste jag se om det blev någonstans stavfel…. nej, socialtjänsten, jo socailtjänsten, ett fel och en punkt på slutet. ”HAHAHA” Det är så lätt hänt.

  15. Matz

    Krister! Du bör klargöra vad folk tycker om socialtjänsten och vad du själv tycker. Verksamheten är rätt vittomfattande och berör många i kommunen. Kanske det vore klädsamt att ta bladet från munnen och berätta om vad Du och MP tänkt driva för politik. Eller har ni olika uppfattningar i frågan? Hur skulle den kommunala ekonomin se ut? Vad skulle förändras, satsningar och besparingar? Hur skulle befolkningsutvecklingen få att vändas i positiv riktning osv. Eftersom eran ekonomiske talesman inte kan ekonomi utan läser Lyckoslanten om Spara och Slösa. Kan du istället svara på dessa frågor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.