MP = Radikalism

Oscar Wilde, eller någon anna klok man, som för länge sedan sa:

Om jag inte är radikal när jag är ung, så har jag ingen ungdom…
Om jag inte är konservativ när jag är gammal, så har jag ingen ålderdom…

Nu har jag av en av sambons gamla kompisar inom den radikala sfären fått veta att hans dotter ska rösta på MP nu i höst. Då känner jag att vi är det radikala alternativet i svensk politik. Vi törs ifrågasätta maktens män och penningens begär. Vi tar saker till de gamla barrikaderna. Allt det där som de andra partierna lämnat bakom sig.

MEN frågorna är andra.

Global uppvärming är den största resursfördelningsfrågan. För om vår välfärd kan inte betyda att den tredje världen inte ska hämmas i sin utvecklas för att ta kostnaden för att koldioxidutsläppen ska minska.

Landsbygdens vägar och överlevnad ska inte subventionera några mil motorväg runt Stockholms innerstad. Samtidigt som det visar sig att landsbygds- och glesbygdsbon inte är den som kör mest bil, utan den högavlönade mannen med sin SUV i Stockholm.

Ekonomi ska inte vara det som bestämmer. Inte på bekostnad av ekologiska katastrofer och social misär. Vi måste ta våra kostnader nu och idag, och inte låna med våra barn och barnbarn som pant.

Vad coolt att inse att jag trots mina 46 år är ung och radikal!

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Mr Cool

    Glöm inte att MP ”vill begränsa människors rörlighet genom kraftigt höjda kostnader för flygresor samt förbjuda flyget i hela södra Sverige och dess slutsats har länge varit att flyget söder om Sundsvall, med Gotland som enda undantag, måste läggas ner” – det säger de grönas eget pressmeddelande.

    MP menar att vi ska återgå till jägar- och samlarstadiet. På så sätt räddas planeten, och samtidigt avskaffas de maktrelationer som plågar löneslavarna. Det kallas grön anarki.

    Det är förstås ren galenskap, som bara kan locka en riktigt stjärnögd svärmare.

  2. Matz

    Du har tagit fel ord och menar väl istället det reaktionära alternativet i svensk politik. För hur skall ni saluföra en höjning av bensinpriset till över 20kr. Att kärnkraftverken skall stängas, vilket permanentar elpriserna vid vinterns nivåer. Beskatta företag så att färre jobb skapas. Uppenbart är tilltron till väljarnas intelligens inte stor. Men med erat drömsamhälle, skall vi väl återvända till ett småskaligt jordbrukarsamhälle alla 40-talet. Detta är reaktionärt, såvida inte detta är skrivet under inverkan av något hembryggt maskrosvin. Se och lär av Moderaterna=utveckling och framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.