Söndag innebär eftertanke… 09

Idag skickar jag min tanke till en positiv anda i Lycksele Kommun. Jag har börjat se att i dessa vårvackar dagar, hänger för många mungipor. Snart får vi alla njuta av fågelsång, sol och bad. Låt oss ta upp tråden redan nu och säga en bra sak till någon varje dag.

Idag skickar jag min tanke till skolmatspersonalen i alla skolor. Vi politiker borde ge era arbetan tillbaka. Ni var skolrestaurangspersonal men nu blivit nergraderade till att "slafsa ut" det lastbilen levererar. Jag älskar ert arbete men jag vet att ni vill mer….

Idag skickar jag min tanke mot fega påhopp som börjar prägla valrörelsen. Toblerone insidenten visar att rädslan är stor och snart kommer man att använda vad som helst. Jag vill bara påminna att skvaller aldrig säger hela sanningen, att förtal är kriminellt och att smutskastning är ett tveeggat svärd…

Dessa tre tankar är min blogg idag. Låt oss alla tänka hårt på dessa saker så kanske vi kan förändra världen.

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

  1. fd. miljöpartist

    Min tanke går till Miljöpartiet och den nedgång som följde då Gustav Lindevåg trappade ner som politiker. Under hans tid hade partiet alltid platser i KF och ingen annan från partiet lyckades på ett sådant välformulerat och uttrycksfullt sätt förklara ekologismen. Lindevåg talade alltid så att åhörare och väljare förstod. Idag skulle Lindevåg behövas för att partiet skulle komma tillbaka i KF. Varför inte byta ut dom två språkrör som partiet har lokalt och be Lindevåg återkomma som den ledande politikern i partiet. Även med ålderns rätt har han fortfarande mycket att ge. Lindevåg som språkrör.

  2. fd. miljöpartist

    Lycksele behöver ett Miljöparti i kommunalpolitiken, ett parti som är trovärdigt och som har ett språkrör som hellre vill föra en trovärdig politik än att vara märkvärdig och hänvisa till sina akademikerutbildningar. Att vara politiker innebär att vara folklig, vilket är den linje som Gustav Lindevåg företräder inom partiet. Jag tror inte partiet har råd att undvara en så pass stark politiker som Lindevåg i valrörelsen, utan låta honom leda partiet i kommunalvalet. KF skulle behöva få tillbaka en så pass färgstark politiker, väljarna en så pass folklig och trovärdig politiker.

  3. Kai Pärnänen

    Svar till fd. miljöpartist (2010-05-09 22:19)
    Jag är helt överrens med dig om att MP behövs i Lycksele politiken, det fattas en motpol.

    Tyvärr har Gustav L inte lämnat någon sådan öppning för MP att ta ställning till. Han har lämnat in en förklaring till Länstyrelsen i Västerbotten att han står till förfogande för KD.

    Jag håller med att han drev det han brann för, och efter han lämnat MP var det ingen som orkade axla hans frågor. Men samtidigt var det inte bara Anna Lindh som blev huggen i ryggen den 11/9 2002.

    Jag kan bara önska honom lycka till i KD och hoppas att han kan driva en trovärdig politik i det partiet i ställe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.