Söndag innebär eftertanke… 11

Idag skickar jag min tanke till alla mina nior och åttor på Forsdalaskolan. Nu är det sommarlov, passa på och njuta av det och ladda batterierna. Ni nior, i augusti börjar ni er del av vuxenlivet på gymnasiet. Och ni åttor som kommer att få uppleva när Lyckseles politiker sviker er för ni inte har rösträtt…

Idag skickar jag min tanke till M och Z som tog student med en uppsjö av MVG och VG:n. Ni har nu hela era liv framför er. Och jag avundas den där känslan ni har just nu, att vara på toppen av världen. Behåll den, njut av den och väx av den! Så varje gång livet gör en tvärsväng så har ni styrkan i den känslan…

Idag skickar jag min tanke mot de som har börjat förstå att vara rädda. MP är tillbaka i leken och valet 2010 i Lycksele. Jag kan trösta er med att idag räcker Miljöpartiet de Gröna ut handen till alla som vill samarbeta med oss för ett nytt Lycksele…

Dessa tre tankar är min blogg idag. Låt oss alla tänka hårt på dessa saker så kanske vi kan förändra världen.

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. bertan

    Vem eller vilka poltiker/partier skulle vilja samarbeta med MP? Även om många politker i Lycksele har dålig självinsikt, är jag säker att den inte är så dålig att den öppnar för något samarbete med MP och deras sk. ”lokala politker”. Jag är också övertygad om att väljarna fortfarande har samma goda omdöme som vid valet 2006. Det behövs en rejäl uppryckning av kommunalpolitiken och inte ytterligare en försämring, som vid någon enstaka plats för MP i KF. Men efter den interna nomineringen till partiets kommunlista, tror jag det är riskfritt med det första namn som finns på valsedeln.

  2. MP fantast

    Vem i Lycksele skulle vara rädda politiskt för Miljöpartiet? Om partiet skulle nå en framgång i fullmäktigevalet, skulle krävas att man mörkade valsedeln ända till valdagen, att man hade ett väletablerat konsultföretag som drev valkampanjen. Det första har man försökt med, men så kan Kai inte låta bli att avslöja första namnet för att stärka sitt ego. Vilket skulle det nya Lycksele vara eller se ut? Detta vill man inte avslöja. Ett annat alternativ är att bild ett nytt parti under ett annat namn och gå ut i valet, då skulle chansen finnas att några av misstag lade sin röst på detta parti.

  3. Kai Pärnänen

    Gud vad meningslöst det vore att skriva blogg om ingen läste den och jag är jätteglad för att bertan, mp fantast, mr cool och många andra läser den.

    Tack för att ni är mig trogna!

    Och att många är rädda för den förändring visar ju era kommentarer. MP Lycksele har redan satt igång en massa i kommunhuset och vi har inte ens börjat än. Men ni som kommenterar min blogg är ju pålästa och vet mycket, så det kände ni redan till.

    Tack än en gång ni trogna läsare, utan er finns det ingen vits att blogga.

  4. MPfantast

    Det är så lite att tacka för Kai! Men att någon skulle vara rädda för MP är starkt överdrivet. Inte ens små barn är rädda, utan dom frågar ”vem är pajasen” eller ”är cirkusen i stan?” när dom ser någon/några miljöpartister på stan. Att ni inte ens börjat, stämmer väl med valsedlarna och ett politiskt valmanifest. Frågan är mer berättigad om ni kommer att börja innan valet? Att ni skulle ha satt igång något på kommunhuset är inte sant, såvida ni inte gjort upp med städet att rensa källaren för att få råd med fika på partiträffarna. Kanske borde ni börja med att städa din ”trädgård” istället.

  5. viktoria

    Du skriver att åttorna kommer att få uppleva att politikerna *sviker* dem…? Vad menar du med det?

    Viktoria

  6. Krister Klermalm

    Vi ska vara säkra när vi kommer med vallistan och valmanifestet och med mycket annat också.
    Av blogg kommentarer har vi börjat valet och skaka om kommuhuset redan här. Dessutom bekänner dessa inte sin färg ens.
    Att vi kommenterar med våra namn i inläggen säger var vi står.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.