Klockan Fem i Tolv – aderton dagar kvar!

Det ska vara enkelt att vara miljövän, och många av er är redan på god väg. Så därför säger många att eftersom alla partier har miljöprogram, så behövs inget speciellt miljöparti.

Det är bara en liten hake i detta resonemang, MP har inget miljöprogram!

Vi insåg redan för många decennier sedan att ALLT har med miljö att göra, och därför finns miljön infogad i hela partiprogrammet. MP har bara anommat något som våra föräldrar och far/mor föråldrar fortfarande kom ihåg, att allt vi gör har inverkan.

Så om vi sparar på matkostnaden genom att köpa prefabricerat, frakta maten 100:tals mil till centralkök som bara värmer och sätter i kantiner och sen fraktar dessa till skolor och boenden så att brukare och elever ska få sitt dagliga bröd.

Vad har vi gjort då? Sparat några "guldpengar" medan massor av andra delar kostar mer. Trötta elever som inte tycker om maten, presterar sämre och orkar mindre. Varje transport ökar koldioxidutsläpp, som bidrar till växthuseffekten. För att inte tala om vägslitage, partikelutsläpp och allmän ohälsa av luftföroreningar.

En kommentar

  1. MP-fantast

    Vad är det då för mat ni ämnar bjuda på utanför Stures på gågatan? Om det inte är prefabricerat, vad är det då? Det är positivt att du också börjat komma på att Miljöpartiet kanske inte behövs i politiken. Att maten skulle vara så dålig och bidra med så mycket till växthuseffekten, har du helt fått om bakfoten. Å andra sidan var det en äldre farbror som kom gående längst gågatan, undrades om man skulle öppna Sturebiografen igen. Han trodde att figurerna utanför gjorde reklam för någon Chaplin eller Buster Keaton film.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.