Klockan Fem i Tolv – fjorton dagar kvar!

Så börjar vi vecka två i denna valrörelse. Alltså att stå på gågatan och prata med kommunens största resurs – dess medborgare. Jag ska börja med ett stort TACK, för alla intressanta diskussionsämnen. Jag ska skriva om några och de svar de fick.

Varför är flygbränsle obeskattad, när bilbränslet är det? Vad ska MP göra åt det?
Svaret var svårare att svara på än jag trodde. Det visade sig att genom internationella regler är flygfotogen lågbeskattad. Däremot vill vi MP minimiera inrikesflyget söder om Sundsvall. Dett för att minska flygandet på sådana sträckor där vi satsat på höghastighetståg.

Vad vill ni göra för de inom äldreomsorgen?
Flexiblare boendeformer från hemma boende till gruppboende, kollektiv o.s.v.  Vi lovar även att jobba för att alla som bor i kommunalaboenden ska ha en egen specifik adress, för att kunna motta post och tidning. Vi vill även göra en uppryckning av maten som ska lagas på plats och göras på riktiga råvaror.

Måste bilar stå och puttra på tomgång i timmar?
Här hänvisar jag till lokala trafikförordningen som medger bara 1 minuts tomgångskörning, men efterlevnaden är dålig på många ställen. Vi vill även starta ett försök med P-skiva för att komma till rätta med parkeringsproblemet i centrum.

Jag kommer att fortsätta att svara på frågor på gågatan och redovisa dem här ibland….

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Väljare

    Tack så hemskt mycket för dina svar, du har då hjälpt mig bestämma mig vad jag inte ska rösta på.
    Jag vill ha en politiker som lever som han lär och tyvärr så har vi inga sånna i Lycksele.

  2. MP-fantast

    Att döma av svaret från väljare är framgången för det lokala MP enorm, lika som dom uttömmande svaren på väljarnas frågor. Resultat ser ut att bli att de lokala företrädarna får stå kvar utanför Stures även efter valet och utgöra ett exotiskt inslag i gatulivet under dom kommande fyra åren. Soppköket är säkert uppskattat under kalla vinterdagar och folk kan säker stanna av och få sig till livs en saga om hur kommunen och Sverige skulle se ut om dom gröna finge makten. Om så vore fallet skulle soppkök bli ett inslag i varje gatuhörn såvida vi inte frusit ihjäl före!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.