Klockan Fem i Tolv – sex dagar kvar!

Debatterna duggar tätt idag.

Recension från Forsdalaskolans debatt:

Alla partier vill ha F-9 skolor! Tyvärr är vi i MP det enda partiet som vill se över prioriteringarna för att få detta genomfört. Så vi kan nog säga att vision och genomförande två olika saker. Att bygga industrilokaler och hyreshus är lättare än att bygga skolor.

Alla partier vill renovera Ishallen! Tyvärr så ser vi i MP inga planer för övriga föreningslokaler som till denna höst minskat ytterligare. Fler föreningar har idag ingen lokal att jobba i. Däremot anser vi att det är ren pengarförstöring att låta ishallen förfalla mer.

Bara MP vill diskutera vision, mål och plan. De andra partiernas program räcker bara till nästa bokslut i kommunen. Inget i balanskraven säger att vi måste inte se till helhet och framtid, för vi kan ta en förlust ett år för att sen spara två följande…

Den 19:e röstar ni på två alternativ.

Alla de andra = Vi har inte råd!

Miljöpartiet de Gröna = Först tar vi reda på vart vi ska och sen bestämmer ekonomin i vilken fart….

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. MP-fantast

    Istället för visioner borde Mp tala om felkalkyleringar och okunskap. En röst på Mp är detsamma som att sätta sig i en båt utan rorsman eller åror. Tyvärr har kommunen inte ekonomiskt utrymme att realisera fria fantasier. För hur många skolor har MP tänkt att det skall finnas i kommunen, en till varje elev eller???? Det blir svårt för dig Kai att hinna sitta på alla skolorna och dricka kaffe! Du pratar om att man inte ser helheten, men detta är det främst som gäller MP. Gör åtminstone ett försök att bedriva en seriösare politik och komma med frågor som är mer jordnära än fantasier o floskler.

  2. Kai Pärnänen

    Svar till MP-fantast (2010-09-15 14:43)
    Hej MP-fantast

    Tack för att du så troget läser min blogg. Jag är verkligen ledsen att jag aldrig hinner kommentera dina frågeställningar.

    Nu hann jag ta lite tid efter 3 debatter att förklara lite saker för dig personligt.

    Vision eller fantasi kostar inte en enda krona. Du förstår inte det ser jag. Lycksele har dock nästan 800 miljoner i driftsbudget, så det finns pengar enligt min mening. Dessa kan prioriteras olika. Man kan skapa Västerbottens bästa skola eller betala underskott för tomma industrihus.

    MP har inte satt sig på händerna, utan vill vara med där det händer.

  3. MP-fantast

    Så länge MP inte får någon makt av väljarna, så har du helt rätt att det inte kommer att kosta något, då det kommer att förbli visioner eller fantasier. Ni får gärna fortsätta att sprida era fantasier via alla floskler ni har i era utsagor. Men till vintern vore det kanske bättre att höra med kommunen om ni finge hyra in er i tomtebostaden på djurparken. Det enda problemet vore att skilja på vem som var tomten och vem som vore miljöpartisten. Avgörandet skulle infinna sig när barnen öppnade sina julklappar. Ni har inte satt er på händerna, ni står på dom utan att upptäcka det.

  4. MP-fantast

    Om Lycksele har 800miljoner i driftbudgeten, skall du inte glömma att räkna även kreditsidan för att se vilket netto som finns kvar att spendera på andra utgifter och satsningar. Lycksele industrihus verksamhet är helt korrekt suspekt och där politiker håller vissa intressen under armarna, men vad skulle MP komma med istället om dom hade makten? Troligen satsningar på visioner (fantasier) som skulle kosta det tiodubbla eller mer och som skulle generera utgifter för oöverskådlig framtid för skattebetalarna. Ändå kan vi skatta oss lyckliga att dom flesta skattebetalare inte går på dessa valser.

  5. Kai Pärnänen

    Svar till MP-fantast (2010-09-16 08:27)
    Passa på och fundera, för till skillnad från tomten kommer vi med hårda klappar till de stygga barnen.

    Men hörru, kan du inte bättre! Nu börjar du kännas lite som om du borde sätta igång fantasin. Det börjar bli lite för mycket samma sak i dina kommentarer.

  6. Kai Pärnänen

    Svar till MP-fantast (2010-09-16 08:33)
    Tyvärr har du helt rätt, men det är samma tråkiga miljoner som de andra partierna inte vill göra någonting alls.

    Vi kommer in i Kf det är helt klart för de rösterna är helt klara och jag ska lova dig, trogna läsare, att vi ska i alla fall ifrågasätta det som ska tas beslut om. Och inget ska vara säkert bara för att det alltid varit så.

    Samtidigt kan inte séns du vara nöjd med att partierna höjde sina arvoden med 20% innan valet för att slippa ta det i valrörelsen. Men dagens politiker gör som bekant, rätt för skyhöga arvoden!

    Jag läser och tack för att du läser bloggen.

  7. MP-fantast

    Vi är överens Kai om politikernas höjning av arvoden med 20 %. Detta skulle istället varit en sänkning med minst 20% med den inkomptens dessa visat under de senaste fyra åren. Men vad man kan önska är att fler inte tillkommer dvs. några miljöpartister, som dessutom gör fullmäktige ännu mer obeslutsmässigt, genom att i timmar stå och orera om fria fantasier som aldrig är möjliga att realisera och som många av dom äldre dvs. de flesta redan somnat av vid första meningen. Så lyd ett gott råd och hyr in er billigt i tomtebostaden på djurparken.

  8. MP-fantast

    Hur vet du att ni komemr in i fullmäktige? ”Vi kommer in i Kf det är helt klart för de rösterna är helt klara” Det krävs faktiskt 156 röster och jag tvivlar på att du skulle kunna veta att så många röstar med MP i årets val. Är detta ännu en vision/fabel som du inbillar dig för jag tror inte så många har varit och träffat er på torget, dessutom tror jag att dom få som varit där behållt sin valhemlighet och inte redovisat för dig Kai vilka man skall rösta på. Du kanske gjort en felkalkyl och räknat in dom som varit i hopptältet för att kommar fram till era intecknade platser i KF?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.