Klockan Fem i Tolv – fem dagar kvar!

Visionslösheten som råder i Lycksele fick jag se igår. I tre debatter så fanns inget nytt under solen utom när jag lyfte upp saker.

F-9 skolor är vi alla partier överrens om som framtidens skola, men de andra har inte råd!
Fler föreningslokaler vill alla partier ha, men de har minskat antalet de fyra år som gått!
Alla partier vill fixa bättre mat, men tillagningsköken har minskats!

Så när man sitter i debatterna så har jag känt mig ensam med fantasi. Att tordas låta visionen få fara iväg. Det som inom näringsliv kallas entreprenörsanda, uppfinningsrikedom och framtidssiande. Män och kvinnor som sket i pengarna utan var bara fokuserad på idén eller tanken. Att förverkliga något som man tror på är viktigare om plånboken är tom eller full.

Så idag kan ni hitta vårt slutgiltiga lokala valprogram som så många av er som pratat med oss har förändrat. Ni har alltså styrt vad vi kommer att jobba med kommande fyra åren.

Och ni har nu möjligheten att rösta på ett parti som inte börjar våra tankebanor med frasen "vi har inte råd". Miljöpartiet de Gröna är en ny infallsvinkel.

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. MP-fantast

    MP börjar istället med frasen kom till önskebrunnen och gör vad ni vill, det spelar ingen roll vad de kostar utan släpp era visioner och fantasi fritt. Denna typ av politiker skulle tvångsomhändertas, om inte annat för ansvarslöshet. MP är precis motsvarande de som idag fastnat i SMS lånen, i slutet av varje månad måste man låna igen för att betala dom gamla lånen. Men fortsätt och fantisera och realisera era visioner, för pengar är inget problem. Ibland skulle man kunna tro att Kai inbillar sig att hans spelpengar från monopol är riktiga pengar, vari också fantasierna inte har några gränser.

  2. Mr Cool

    MP vill lura oss att tro att Vindkraft är ett alternativ till både vattenkraft och kärnkraft i Sverige. Men vindkraft kräver 79W energi utifrån (s.k. reglerkraft) för att kunna producera 100W, och vart ska den energin komma ifrån???

    Att snabbavveckla kärnkraften löser inte heller problemet med slutförvaring av det kärnavfall vi redan har. Det kan däremot Toriumreaktorer göra, men MP kommer knappast verka för att satsa på kärnenergiforskning.

    Deras lögner kommer slå undan benen för vår industri, vår välfärd och vår natur.

    VARNING FÖR MILJÖPARTIET!!!

  3. Mr Cool

    Vi har 3 länder före oss som är bättre på miljö:
    1. Island – i ett land full av varma källor är det inte svårt att få ett överflöd av miljövänlig energi.
    2. Schweiz – ett land som satsar på kärnkraft, vilket ju MP vill avveckla i Sverige så fort som möjligt.
    3. Costa Rica – 82% av deras energi kommer från vattenkraft, något som MP inte vill bygga ut i Sverige.

    MP vill lura oss att tro att Vindkraft är ett alternativ till både vattenkraft och kärnkraft i Sverige. Deras lögner kommer slå undan benen för vår industri och vår välfärd.

    VARNING FÖR MILJÖPARTIET!!!

  4. Kai Pärnänen

    Svar till MP-fantast (2010-09-16 14:29)
    Trevligt att du fortfarande läser min blogg så troget. Men jag blir ledsen för din skull när jag nu förstår att du inte längre drömmer. Det är ett verkligt bra sätt att gymnastisera hjärnan. Men fortsätt gärna läsa min blogg, för mina drömmar är så stora att de räcker åt hela stan…

  5. Kai Pärnänen

    Svar till Mr Cool (2010-09-16 18:58)
    Nu blev jag riktigt glad för det var länge sedan jag läste en kommentar från MR B. Jag är verkligen rädd om mina trogna läsare.

    Vi har kommit överrens inom det rödgröna att det ska finnas ett elöverskott under den kommande mandatperioden, så det blir nog ingen avveckling nu heller. Men samtidigt aviserar elbolagen att återigen ska man stäga ner reaktorer under den överraskande delen av året som kallas vinter. Man kan börja se ett visst mönster.

    Jag får nog igen se över mina finanser för att slippa bli överraskad av 2-3:-/kWh under januari. Nu betalar jag mycket mindre.

  6. MP-fantast

    För en plats i fullmäktige krävs 156 röster och det återstår att se om ni i MP skulle kunna få ihop så många röster, med de program ni lyckats få ihop några dagar före valet. Jag tror att väljarna är så pass insatta i ekonomi att dom förstår gränsen vad som är möjligt och inte möjligt, vilket medför att MP får saluföra sina ”visioner” ytterligare fyra år på gator och torg. Fortfarande har MP i energifrågan inte kommit med ett enda realistiskt och konkret förslag! Utan man svamlar om energikällor som i bästa fall ligger 30-40framåt, om dom ens är möjliga att realisera. Strutspolitik är ordet.

  7. Mr Cool

    Kai, du duckade för frågan ”Men vindkraft kräver 79W energi utifrån (s.k. reglerkraft) för att kunna producera 100W, och vart ska den energin komma ifrån???”.

    Sen ondgör dig du helt rätt över att man ”underhåller” kärnkraftverken i en tid då energin behövs som bäst men har du funderat äver hur det skall gå till med vindkraften då det är riktigt riktigt kallt..för då är det nämligen oftast VINDSTILLA. Fundera också hur alla de merkostnader skall hanteras som uppstår vid järnvägstransporter. Svensson kommer att bli mycket mycket fattigare med er politik.

    Hopprep ligger nog i tiden….

  8. Kai Pärnänen

    Svar till MP-fantast (2010-09-17 08:36)
    Tack för att fortfarande läser bloggen och kommenterar. Som vanligt visar du att du är påläst, men visionslös. När ska vi börja omställningen? 30-40 år framåt är precis samma sak som imorgon. Om den ska bli verklighet måste den börja med en idag!

    Tack för att du oxå förstod att politikernas arvoden ska sänkas med minst 20% i Lycksele. Det tänker jag ta med mig till nästa mandatperiod och skriva motioner om. Tror du att några andra partier kommer att stödja mig? Framför allt det parti du kommer att lägga din röst på. Jo, om partiet är MP!

    Vi syns 11:55 igen

  9. Kai Pärnänen

    Svar till Mr Cool (2010-09-17 11:45)
    Min vän, min vän. Salivsprutet måste stå som kaskader när du skriker bakom skärmen. Lugna ner dig, jag är inte så viktig som du tror. Men tack för att duverkligen bryr dig om att mitt budskap ska få komma fram…

    Klargörande: Jag kommer att jobba mot energi som är ”gratis” och ”ren”. Detta är lika stora myter som vilken som helst av bröderna Grimms sagor. Kärnkraften är inte ren, den smutsar ner i 100.000 år. Samtidigt så är DU ansvarig om det händer något då bolagen inte har försäkringar, det är alltså staten som tar hela pengarsmällen om det händer något.

    Men vi träffas igen 11:55

  10. Mr Cool

    Tekniken med Toriumreaktorer resulterar i att avfallsproblemet reduceras till 100 år och det finns INGEN risk för härdsmälta. Men eftersom ni vill stoppa forskningen på området så återstår bara att kliva bakåt i tiden.

    Svindyr energi = arbetslöshet/fattigdom

    Hur var det ni sa inom MP du vet det där med förståndshandikappade och grisar……..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.