Klockan Fem i Tolv – sista dagen!

Är inte valrörelsen slut, tänker de som ser min överskrift. Jo, det är den för väljarna, men vi i partierna måste städa upp efter festen.

TACK för det förtroende ni gav oss. Den revansch som vi i MP är uppfriskande efter allt arbete och det känns skönt att kunna påverka inifrån, och kunna visa vägen till vår gemensamma framtid.

MEN jag känner ändå lite smolk i segerbägaren när ett främlingsfientligt parti tar plats i rikdagen, eller Reichstag som Jimmie Åkesson kallar det…. Man kan inte känna sig bekväm med denna sits, även om mitt parti gjorde sitt bästa val någonsin. Alla kommer att i framtiden att minnas hur SD stal 20 stolar i vårt högsta beslutande organ.                                                                                                    

Så medans jag skurar valstugans golv och för sista gången hänger lite på "Stureplan" så måste jag fundera hur det kunde så här fel….

Och så börjar vi den politiska vardagen.

PS. Förlåt men jag vill tacka Bertan, Mr Cool och MP-fantast. Ni gjorde denna valrörelse intressant och spetsade mina argument. Fortsätt läsa min blogg och kommentera gärna. Ni kan faktiskt försöka komma med idéer på saker jag kan driva politiskt också. För det går inte att driva politik med pseudonym…. DS.

 

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. Mr Cool

    Tack själv. Inte heller jag finner något bra i SD:s framgångar nu när dom är större än V men i min värld så står V för en minst lika ond politik. Beträffande MP så tror jag de allra flesta bejakar ert grundbudskap d.v.s. vi skall vara rädda om naturen, inte skräpa ned, minska utsläpp etc. Men ni bör enligt mig tona ned extremisterna d.v.s. dom som vill trycka stopp på hela samhället i sin iver att snabbt nå resultat. Resultaten kommer först då internationell enighet nås i avgörande frågor inte kompostering i Svenska diskbänkar. Ni bör även se över den ”uniform” ni ofta bär i form av klädsel…

  2. Mr Cool

    Forts….vilket ger er en ”fånstämpel”. Likaså måste de åtgärder ni förespråkar inte direkt skada bara svenskens plånbok eller hämma företagsamheten i väsentlig grad för det går att göra mycket ändå som ger effekt. Om ni förmår tona ner extremisterna och bejakar forskning i ny teknik oavsett vad det är (exempelvis Toriumreaktorer) så kommer ni tveklöst att nå ytterligare framgångar med er politik. Valresultatet var ändå ett bevis på att demokrati råder i detta land för även om man tycker att andra har helt fel så skall det ändå respekteras. Ohlys agerande är ett riktigt bottennapp.

  3. Mp-fantast

    Gratulerar till platsen i fullmäktige. Med gott sittfläsk lär du passa väldigt väl in i denna församling och med hugskott och annekdoter underhålla fullmäktigeförsamlingen så att mötena får utökas med ett par timmar i tid. Däremot ska du inte kunna tro dig påverka något, såvida inte du har visioner om detta också. Väljarna kommer säkert att inse sina felaktiga röster detta val. Att påverka inifrån lär bara stanna på fanatsiplanet och du får stilla sitta och åhöra S förslag och beslut under ytterligare fyra år. Kanske ses du av dom som något katten dragit in.

  4. Bertan

    Så var kaoset i fullmäktige tillbaka,med det mandat Mp fick i valet. Det kommer säkert att bli väldigt ensamt och utan att några lyssnar, såvida du inte väljer att sitta och dricka kaffe med S. Dina sk. motioner kommer att bli kuriosa, för att visa att demokratin fortfarande fungerar i kommunen. Men beredningenav dina motioner kommer att ske via en kopiator, med samma utfall på alla dvs. AVSLAG. Så varför fortsättningsvis i kommande val kasta bort en röst på MP? Tråkigt nog finns det väljare som vill avveckla inlandet, genom att rösta på ett glesbygdsfientligt parti. I all bedrövelse 1 mandat!

  5. Bertan

    Om du vill ha ett förslag direkt från mig om vad du skall driva politiskt i kommunen. Så vore ett första steg i rätt riktning att låta stolen i fullmäktige stå tom även under denna mandatperiod. Eller så kan du från läktaren på MB sitta och åhöra fullmäktige, särskilt då det finns gott om kaffe där som kommunen bjuder på. Att börja dra några visioner/fantasier på mötena, gör bara arvodena som du är motståndare till ännu dyrare. Miljöfrågor och skolfrågor skall du glömma, då dessa frågor inte längre är intressanta på den politiska agendan.Så drick istället kostnadsfritt kaffe under de fyra åren

  6. Mr Cool

    Kai, jag suktar efter källan till följande ”Reichstag som Jimmie Åkesson kallar det” eller har han sagt det så du hört det???

    Om du inte har någon källa eller inte har hört att han sagt det så tycker jag det är utomordentligt ynkligt att HITTA PÅ saker och sen hävda att andra har sagt det bara för att man inte gillar personen eller dess politik. Människor som gör så är inte värdiga att sitta i fullmäktige.

    Tysklands parlament heter Förbundsdagen (tyska Bundestag) så därför hävdar jag att du ljuger om Jimmies uttalande. ILLA ILLA.

  7. MP-fantast

    Kai har aldrig varit eller är inte bevandrad i historia, varför man kan ha lite överseende med hans grova plumpar och egena tolkningar. Möjligen blev han så chockad av valresultatet när Mp fick ett mandat i fullmäktige att han tidvis trodde att det var ett val i början av 40-talet. Däremot skulle han kanske förklara varför MP trots sin idoga valkampanj i Lycksele endast fick några ynga röster mer än ett parti som inte ens ställde upp eller syntes på våra torg och gator. Jag är säker på att Kai skulle samarbbeta med även detta parti, bara för statusen i hans ögon att få sitta i fullmäktige.

  8. Bertan

    MP:s insats i årets val är redan utfört, då man såg till att ta ett mandat vilket medförde att dumdryga sossar inte längre kommer att ha egen majoritet i kommunen. Å andra sidan lär dom lätt köpa över någon, från ett annat parti för att få denna majoritet. Kai kanske faller för deras smicker och locktoner, och sedan är den egna majoriteten räddad.
    En fråga är om Mp inte med jämna mellanrum brukar byta språkrör? Gör man annorlunda i Lycksele då de nuvarande språkrören suttit rätt länge och där partiet skulle ha tjänat på att byta ut dessa, så att väljarna fått andra alternativ?

  9. Mr Cool

    Nå Kai, jag suktar fortfarande efter källan där Åkesson sagt ”Reichstag” eller är det ok i din värld att sprida lögner om politiska meningsmotståndare i syfte att svärta ned dom? Vad tänker du ljuga om härnäst???? Klimathotet?????

    Men ni inom MP ser tydligen klimatflyktingar som ett stort hot mot Sverige medans ni bejakar ekonomiska flyktingar. Är det värra att ha det lite varmt än att plånboken är tom?

    MP i Sorsele censurerar obekväma frågr i inlägg men så lågt har du väl inte sjunkit ännu. De påstår utan omsvep att astrologi bara är flum. Men nu har de tagit bort även det påståendet.

  10. Kai Pärnänen

    Svar till Mr Cool (2010-09-20 18:50)
    Hej MR Cool. Har haft lite att göra med min utbildning.

    Du har visat ett intresse att veta var jag läst om detta med JÅ och Reichtag:
    http://www.welt.de/politik/ausland/article9659391/Schwedische-Rechtspopulisten-vor-Einzug-in-Reichstag.html

    Jag vet att det heter förbundsdagen men som du ser översätter tyska medier riksdagen till den gammeltyska varianten Reichtag. Och jag kan inte hitta att JÅ hade något emot det.

    Så fortsätt göra rätt för din lön som bloggmygga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.