Framtiden är här!

Från mobilen

Nu sitter jag som representant för Lycksele MP-grupp på Miljöpartiets Kongress. Vi från en liten Norrlandskommun har samma demokratiska rättighet att styra det tredje största partiet i Sverige.

Just nu har vi just tagit avsked av våra sittande språkrör, inte för att vi har kris, utan för att våra stadgar kräver det. Det enkla hade varit att omvälja men nu jobbar aldrig Miljöpartiet den enkla vägen utan den rätta vägen. Så efter nio år får Maria och Peter ”sparken” och nu ska jag sitta 1-2 timmar på att lyssna på alla våra kandidater till språkrör, partisekreterare och partistyrelse. För i Miljöpartiet kommer ingen att väljas enhälligt, för så fungerar demokrati.

Så medan jag sitter 85 mil från Lycksele, så är mitt uppdrag att föra Lyckselepolitik i Miljöpartiet de Gröna i Sverige. Och det är enkelt och rätt!

Och om idag ska ni få kolla om vi väljer rätt, för vi kommer att rösta på Joakim Pihlstrand-Trulp och Akko Karlsson till språkrör. Sen får ni kolla om vi i Lycksele valde rätt eller enkelt.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.