Dagbok 130105

 Så efter den tuffaste hösten genom tiderna, ska jag ta upp den tappade tråden – VK bloggen. Och efter att kolla igenom alla de (o)trevliga kommentarer jag fått, så inser jag att jag är viktig i detta forum.

Men min blogg ska få en annan struktur, den blir mer personlig istället för högtravande och vetande. Den ska bli mer filosofisk och frågande än rent svarande med retorik och fakta. DEN ÄR JAG!!!

Så var börjar man efter ett långt uppehåll och ett nytt år, eller mer grått nytt hår som jag sa tille eleverna innan lovet. Ja, det är en helt fantastisk fråga. Jag får strukurera det i 4 delar – idrottpolitik, skolan, vardag.

Vardagen generellt och mitt liv speciellt ser jag fram emot 2013. Om jag i förrgår var krass och sa att eleverna fattade ingenting, så handlar det även om mig själv.

Jag fattar inte varför, när vi aldrig haft mer kunskap, mer vetande och fattar mer än någonsin, har helt tappat förmågan att göra något. Att se problemen har alltid varit nyckeln till att lösa dem, i alla fall försöka göra det. Men idag ser vi problemen men vi har tappat aptiten att vilja lösa dem.

Klimarförändringen har fastslagits av FN och Världsbanken, inte bara miljöorganisationerna. Vi kommer att inom en snar framtid att få uppleva en ökning av årstemperaturen med "bara" 4 grader. Låter inte mycket men det innebär att våra klimatzoner flyttar norrut, eller söderut på södra halvklotet, och medföra att våra växter och djur inte riktigt är anpassade till dessa levnadsförhållanden. Det innebär att barrträden kommer att växa fortare men samtidigt kommer skadeinsekter som våra barrträd inte klarar av. För att inte tala om oss människor som just lärt oss att klara av vissa sjukdomar och skadedjur, nu ska vi lära oss nya. 

Däremot har Sverige blivit politiskt kallare sedan SD kom in i riksdagen. Deras prat om att främlingsfientlighet måste pratas om är helt rätt. Även jag missade målet i min ryggradsreaktion på detta demokratins misslyckande. Även jag började snacka skit om rasism och rädsla för "dem". Jag ber om förlåt…. 
Att jag har hållit käften medan järnrörsdiplomaterna har fått fotfäste i hela landet. Man säger att man vill diskutera assimilering istället för integrering. De har som vanligt ingen aning, ingen invandrare har någonsin assimilerats! Vi invandrare är stolta att ha minst två hemländer, att ha fler en en verklighet och vara en blandras.
Och en tröst till en massa SO-lärare ute i landet, det är inte ert fel. Vi gav dem fakta och vi gav dem källkritik, men ibland lyckas man bara inte.

 Så enfalden är död och länge leve mångfalden!

Det var femte dagen 2013 och sista punkten på min fyrpunkterslista. 

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.